12. februarja 2019

Po štirih dneh lova na točke UCI zmagovalca Rus Timofej Ivanov in mlada Kanadčanka Haley Smith.

Skupna zmagovalca po štirih etapah etapne dirke Salamina Epic (UCI S1) na otoku Salamina pri Atenah sta Rus Timofej Ivanov in mlada Kanadčanka Haley Smith. Edina slovenska udeleženka Blaža Pintarič je osvojila drugo mesto.

Štiri od štirih za Haley Smith

Kanadčanki Haley Smith je uspela popolna dirka. Prav v vseh štirih etapah je osvojila prvo mesto, Blaza Pintarič pa je bila še četrtič druga in je za njo zaostala minuto in pol. V zadnji etapi se je s tretjim mestom tudi na skupno tretje prebila Ukrajinka Jana Belomojna.

Moški

Rus Timofej Ivanov je ohranil rumeno majico, ki jo je nosil že od prve etape dalje. Minuto in dvanajst sekund je za njim zaostal Poljak Bartlomej Wawak. Italijan Luca Braidot je osvojil tretje mesto pred Američanom Keeganom Swensonom.

Večina se sedaj seli na Ciper, nabiralci točk pa bodo ostali na Salamini še nekaj dni, saj bosta tam še dve etapni dirki. Ja, sezona nabiranja točk za olimpijske igre je v polnem teku. In to izkoriščajo predvsem balkanske države, ki za te etapne dirke zaračunavajo visoke startnine.

Vrstni redi

Stran dirke

Sledite nam