14. septembra 2015

Autumn Ride v Obertraunu, dirka C1 kategorije v Avstriji z zelo močno zasedbo. Zmaga Belomojni, Blaža četrta.

Čeprav se je sezona svetovnega pokala zaključila, pa dirkanja še zdaleč ni konec. Sedaj je čas za zbiranje točk, ki so mogoče pobegnile v višku sezone. Tako se v septembru obeta kar nekaj močnih tekem s točkami za svetovno lestvico.

V avstrijskem Obertraunu, kjer imajo bajk park in stalno progo za kros v okviru le tega, so tako priredili močno dirko prve kategorije.

Na startu so bile skoraj vse, ki v Evropi kaj pomenijo. Boj se je odvijal na dveh frontah. Poljakinja Maja Wloszczowska (Kross Racing) je hotela na vsak način pokazati, da ji je samo smola preprečila dobro uvrstitev na svetovnem prvenstvu. Ukrajinka Jana Belomojna (Betch.nl Superior Brentjens) ji je sledila in menjavali sta se v vodstvu do zadnjega kroga, ko je Belomojna naredila razliko in zmagala.

Medtem sta se za tretje mesto borile Linda Indergand (Focus XC) in Gunn-Rita Dahle-Flesjaa (Multivan-Merida). Indegardova je bila na koncu močnejša, v zadnjem krogu pa je pospešila tudi Blaža Klemenčič (Habitat Mountainbiketeam) in prišla na četrto mesto pred Norvežanko.

Blaža:
“Tekma je bila močna in napeta. Proga je zahtevna s tehničnimi deli in kratkimi in ostrimi vzponi, ki ne dovolijo počivanja. Dirko sem večinoma vozila na petem, šestem mestu, na koncu pa sem imela dovolj moči, da sem pospešila in prišla na četrto mesto. Glede na zasedbo sem z rezultatom zelo zadovoljna. Naslednji vikend pa dirka v Nemčiji v Bad Salzdetfurthu. Spomladi sem izgubila nekaj mest na lestvici zaradi poškodbe in hočem jih dobiti nazaj.”

Rezultati

Uvodna fotografija organizator / Mario Bilich

Sledite nam