Biznis
3. novembra 2022

Murskosoboški trgovec na novi lokaciji, italijanska znamka oblačil s konceptno trgovino, Baski z nekaj novimi imeni pri vodilnih kadrih, Giantovih 50, Vista Oudoor, Vittoria, Bosch in sanjska služba.

Ride MS v Lendavo

Muskosoboška kolesarska trgovina Ride bike shop, trgovina z20-letno tradicijo, se širi. Nova lokacija je Thermal Resort Lendava. Tam so startali z izposojevalnico koles in manjšo trgovino z imenom Progressive Ride. Kaj vse najdeš na novi lokaciji, prever in njihovem profilu facebook.

Foto Ride bike shop

Castelli s prvo konceptno trgovino

Girona je za mnoge kolesarska prestolnica Evrope in tam je zrasla prva konceptna trgovina Castelli. Res je, da je to zelo daleč stran, a vseeno – v Gironi prebiva množica profesionalnih kolesarjev, ki so magnet za rekreativce. Zato je poslovna poteza italijanskega proizvajalca oblačil, da prvo konceptno trgovino odpre v Španiji, povsem na mestu. castelli-cycling.com.

Orbea s kadrovskimi potezami

Baskovska znamka kolesin opreme je veterana ameriške športne industrije Nicka Howea imenovala za vodjo prodaje. Ker je znamka v zadnjih sedmih letih še dodatno zrasla, so morali na enega vodilnih mest postaviti človeka z izkušnjami in to naj bi bil prav Howe. Poleg tega so ustvarili novo delovno mesto direktorja prodajnih strategij, na katerega se bo povzpel Gonzalo Garcia de Salazar, že prej pri Orbei zadolžen za evropski del prodaje. Več na bicycleretailer.com.

Vista Outdoor

Družba, ki je lastnica preko štirideset blagovnih znamk, med drugim tudi CamelBak, Blackburn, Giro, Fox Racing, Bell … je ostala brez glavnega finančnega direktorja. Sudhanshu Priyadarshi s tem mesecem zapušča podjetje in se seli na novo delovno mesto k Keurig Dr. Pepper. Hkrati bodo pri družbi razkrili finančne podatke za tretje četrtletje. Pričakovati je 0,4-odstotno rast glede na enako lansko obdobje. Klik.

Biznis 45: Nekaj slovenskega in več tujega

Cube Factory Racing

Pri tovarniški ekipi nemškega proizvajalca Cube iščejo mehanika za sezono 2023! Bi bil rad del gorskokolesarske meke najboljših spustašev na svetu? Kaj pričakujejo od kandidatov, preberi tukaj.

Giantovih 50

Tajvanski gigant je praznoval petdesetletnico delovanja. Ob tem so na globalnem sedežu podjetja pripravili serijo dogodkov, vsi pa so bili opremljeni z enako noto, ki se je glasila takole: “Kolesarjenje za boljšo prihodnost!” Ker se pri znamki Giant že od začetka držijo slogana “Raise the Bar” in se nenehno poslužujejo novih inovacij, je bila glavna tematika, ki jo je predstavila predsednica uprave Bonnie Tu – trajnostna mobilnost. Več izveš na giantgroup-cycing.com.

Vittoria z novim ameriškim “štabom”

Proizvajalec pnevmatik in dodatne opreme svoj dosedanji glavni sedež v ZDA iz Oklahoma Cityja seli v Bentonville v Arkansasu. Novi poslovni prostori bodo poleg Specializedovega centra izkušenj. Glavno skladišče za celoten severnoameriški trg ostaja v Oklahoma Cityju. bicycleretailer.com.

Bosch se širi na Portugalskem

Del kolesarske divizije pri znamki Bosch bo kmalu dobil nove poslovne prostore na Portugalskem. V Bragi bodo izdelovali komponente za e-kolesa in tako povečali proizvodne kapacitete v tem delu Evrope, saj ima Bosch na Portugalskem že manjšo tovarno. Ta stoji v Ovarju. Vrednost investicije je ocenjena na 6,5 milijona evrov. Na bike-eu.com.

Naslovna fotografija Castelli

Preberi še

Biznis

Sledite nam