Biznis, Shimano
Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
31. oktobra 2021

Pri Shimanu skušajo nadomestiti zamude pri dobavi komponent. Cene ladijskih prevozov se umirjajo. Pričakujemo rast cen koles. Shimano opozoril na zavajujočo stran.

Shimano

V finančnem poročilu največjega proizvajalca komponent je bilo zaznati, da je bila tretja četrtina letošnjega poslovnega leta sila uspešna! Japonci so povečali proizvodnjo in tudi prodajo komponent in to kar za 49,6 odstotka. Prihodki podjetja so se povečali za 97 odstotkov in tako vrednost delnice potisnili proti 1000 japonskim jenom. Kljub težavnem obdobju v letu 2020, ko je Shimano z dobavami določenih komponent zamujal tudi po 5 in več mesecev, bodo kot kaže dobave v začetku leta 2022 potekale normalno. Edino za cene komponent nismo čisto prepričani, če bodo ostale v enakih okvirih. Cyclingindustry.news

Cene ladijskih prevozov se umirjajo

Ob izbruhu pandemije korona virusa, zastojih vseh vrst industrije in zapletom z ladjo Ever Given v Sueškem prekopu, ko so cene kontejnerskih prevozov švignile v nebo, prihaja čas, ko se te nekoliko spuščajo. Po zadnjih podatkih Container xCharge je bila povprečna cena kontejnerskega prevoza v 42. tednu letošnjega leta 6598 ameriških dolarjev. Več na cyclingindustry.news.

Cannondale na Nizozemskem v širitev

Odkar je finančni holding Pon prevzel Dorel Sports in s tem tudi znamko Cannondale, se pri eni najbolj priljubljenih ameriških znamk koles vse vrti v smeri rasti. Na Nizozemskem so odprli novo skladišče in montažno linijo ter s tem napovedali množičnejši preboj v Evropi. Za naslednje leto pa v Rinconu v zvezni državi Georgia načrtujejo širitev proizvodnih kapacitet. Več informacij najdeš na bike-eu.com.

Zakaj bodo cene koles še naprej naraščale?

Pri kanadskem Pinkbike so navedli pet razlogov, zakaj se bodo v letu 2022 cene koles še dvigovale.
Prvi razlog je cena dela na Tajvanu. Stroški na delavca naraščajo. Drugi razlog so surovine, saj je njihova cena v zadnjih nekaj mesecih skokovito narasla. Ostale razloge in obrazložitve si preberi na pinkbike.com.

Goljufiva spletna stran

Pred nekaj dnevi so pri japonskem proizvajalcu komponent in opreme opozorili na spletno stran, ki ponuja pedale Shimano po neverjetno ugodnih cenah. Gre za spletno stranshimano-clearance.store, ki uporablja vse “tovarniške” oznake japonskega giganta. Pri Shimanu so že sprožili postopke za prepoved delovanja dotične spletne strani. Več na cyclingmagazine.ca.

Maja ostala brez koles, a ne za dolgo!

Morda ni za v rubriko Biznis, a vseeno. Sveža gorskokolesarska upokojenka Poljakinja Maja Wloszczowska je pred dvema dnevoma ostala brez svojih koles. Novica se je hitro razširila po spletu in v dnevu in pol so poljski policisti našli vlomilca in Majina kolesa. Zgodba na njenem facebook profilu.

Naslovna fotografija Shimano

Preberi še

Biznis

Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam