Biznis
9. februarja 2021

Avstrijski proizvajalec koles stavi na e-segment, brata Marquez odslej z Mondrakerjem, Taipei Show le preko spleta, Sea Otter Classic prestavljen na jesen, Shimano pa v podaljšanje pogodbe o sodelovanju z UCI.

KTM povečuje proizvodnjo e-koles

Ko so pri avstrijskem proizvajalcu koles leta 2018 širili proizvodnjo, so že takrat razmišljali o porastu segmenta e-koles. Sedaj se to v njihovih prodajnih številkah že močno pozna, cilji pa so še nekoliko višji. Celotno proizvodnjo želijo v letu 2022 dvigniti na 1600 koles dnevno, s tem, da bo kar 82 % vseh proizvedenih koles takšnih z vgrajenim e-motorjem. Letošnji načrt tovarne iz Mattighofna je ocenjen na proizvodnjo 350.000 koles. Več na cylingindustry.news.

Naslovna fotografija Michael Meindl M^2.

Taipei Cycle Show

Letos nekoliko drugače. Zaradi pandemije COVID-19 brez ogledov v živo, Med 3. in 31. marcem le na spletu. Poglej si video, kako lahko dostopaš do željenih vsebin, ali obišči taipeicycle.com.tw.

Marqueza na Mondrakerju

Superzvezdnik razreda Moto GP Mark Marquez bo kondicijo nabiral na kolesih znamke Mondraker. V preteklosti smo Marca videvali na kolesih Specialized, sedaj pa bo šestkratni svetovni prvak kraljevega motociklističnega razreda skupaj z bratom Alexom (svetovni prvak v razredu Moto2 leta 2019) kolesaril eksluzivno le na Mondrakerju. Več informacij na mondraker.com.

Marc in Alex Marquez. Foto Mondraker.

Sea Otter Classic

Pomladne prireditve in sejmi nimajo sreče. Legendarni festival “morske vidre” se z majskega seli v jesenski termin. Festival s tridesetletno tradicijo bo na sporedu bo med 7. in 10. oktobrom.

Shimano in UCI

Mednarodna kolesarska zveza UCI in japonski gigant ter vodilni proizvajalec kolesarskih komponent Shimano sta podaljšala pogodbo o sodelovanju. Tako bo Shimano še bolj vpet v promocijo kolesarskih prvenstev in največjih tekmovanj pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze. Pogodbo so podpisali prav v času, ko Shimano praznuje 100 let obstoja! Več na bicycleretailer.com.

Preberi še

Biznis 7: V pričakovanju pomanjkanja in nepredvidljivih podražitev

Sledite nam