Vittoria
1. marca 2021

Pedali Time k novim lastnikom, v Romuniji nastaja največja tovarna koles v Evropi, Vittoria z inovacijskim centrom in kolesarskim parkom, pri Santa Cruzu ostali brez kartona.

Time

Podjetje Rossignol, pod katerega spada tudi znamka koles Felt, je prodalo blagovno znamko Time. Pedali in patenti, povezani z razvojem, so prešli pod okrilje ameriškega giganta Sram, blagovno znamko koles pa je kupilo podjetje Cardinal Cycling Group. Gre za eno ime in od sedaj naprej za dve ločeni podjetji. Kakšne načrte ima Sram, zaenkrat ni znano, a se govori v smeri izdelave merilcev moči pod blagovno znamko Time. Več informacij najdeš na bikebiz.com.

Vittoria

Italijanski prizvajalec kolesarskih pnevmatik bo v Brembateju postavil inovacijski center, ki ga bo dopolnil s kolesarskim parkom in dodatnim skladiščem. Investicija naj bi bila okoli 10 milijonov evrov, prostori podjetja pa se bodo povečali z deset na štirideset tisoč kvadratnih metrov. Dodatne informacije nadeš na vittoria.com.

Romunija in Decathlon

V Romuniji so lani začeli graditi novo tovarno koles. Investitor je francoski športni gigant Decathlon, v prihodnje pa naj bi za proizvodnjo skrbel njihov poslovni partner Sport Mechanical Workshop, ki je v lasti italijanskih vlagateljev in romunskega partnerja. Slednji že od leta 2016 sestavlja in distribuira kolesa za Decathlon. Proizvodna hala nastaja na površini 230.000 kvadratnih metrov in bo zagotovo največja v tem koncu Evrope. Več izveš na bike-eu.com.

Santa Cruz

Zanimiv pogovor ekipe Vital MTB z izvršnim direktorjem kalifornijske blagovne znamke Joejem Graneyem. Tudi o tem, zakaj so zamujali z dobavo koles. Namig: niso mogli kupiti kartona, da bi sestavljali škatle za kolesa. Tudi to je del kolesarskega posla.

Naslovna fotografija Vittoria

Prejšnji

Biznis 9: Japonci z novim logotipom, Sigma prodala delež

Sledite nam