12. maja 2017

Zamenjava upravljavca smučišča, odhod wajduskih Kamplcev in prihod ekipe iz Šempetra. A letos bo sedežnica stala.

Sprehod skozi novosti v slovenskih bajkparkih nadaljujemo s slabšo novico, ki bo naposled morda celo dobra. A šele prihodnje leto.

Bike park Javornik namreč po desetih letih letos ne bo deloval. V smučarskem centru Javornik se je zamenjal upravljavec, že pred tem pa je hrib zapustil tudi dosedanji izvajalec dejavnosti v bike parku, ajdovski Kamplc.

Za ponudbo bike parka bo odslej skrbelo društvo Deš Fleš iz Šempetra, a so se odločili, da letos še ne bodo obratovali. “Poletje in jesen bomo izkoristili za pripravo prog. Bike park bo svoja vrata ponovno odprl v sezoni 2018 z osveženo ponudbo prog in ostalih aktivnosti,” so zapisali v svoji izjavi in hkrati pozvali k sodelovanju pri zamislih. 

Pri Kamplcu so imela bremena dela na Javorniku po desetletju dovolj. “Skrbeli smo za delovanje parka, največ za urejanje prog in najem koles. Odstopili smo predvsem zaradi pomanjkanja časa, park je terjal preveč časa, prihodki pa so bili premajhni,” pravi Nejc Bole.


Pa dajmo še en kolaž z otvoritve 2007, ko imamo že bogat arhiv

Park so odprli v začetku junija 2007, najboljše sezone so imeli v letih 2014 in 2015, ko so na dober vikend prodali tudi po več kot 200 dnevnih vozovnic. “Zdaj bi za konkurenčnost parka morali vlagati, tu pa bi se težko merili z okoliškimi parki, ki imajo dobro podporo od lastnikov,” meni Nejc.

“Utrudili smo se,” pa doda prvi vizionar Kamplca Sebastjan Stres. “Poleg tega je na Javorniku smučarska sezona poglavitna. Tudi če je ni. Vračamo se v lokalno okolje, v Ajdovščino, kjer želimo še kaj naredili za gorsko kolesarstvo, nove poti in enduro dirko, posvetili se bomo klubu.”

Uvodna fotografija Nejc Bole

Sledite nam