7. oktobra 2013

Zunaj je oktobrska številka revije s 100 stranmi kolesarstva. Med drugim o izgubljanju na gorskem kolesu, fristajlerju Tanku, dušenju vzmetenja, Tomacu, treningu, SSWC in veliko o sejmu Eurobike.

Sveža in hkrati zadnja letošnja izdaja revije na sto straneh, od tega je petina namenjena novostim in trendom za prihajajočo kolesarsko sezono. No, tudi tisti, ki ne dajo toliko na najnovejšo tehnologijo, ne bodo prav nič prikrajšani.

Takoj za aktualnimi novicami iz kolesarskega sveta je šest strani posvečenih največjim dogodkom septembra. Fotografije kraljice krosa Tanje Žakelj, princese spusta Zarje Černilogar ter dogodek meseca Red Bull Wild Ride v parku Divjina.

Dejan Ogrinec tokrat o pasteh gorskega kolesarjenja. Članek nosi naslov Izgubljeni.

Poznaš tiste dolge kolesarske podvige, imenovane breveti? Dolgi so tudi do 1400 kilometrov in lahko trajajo več kot 100 ur. Več o brevetih izpod tipkovnice Jake Jaušovca.

Za ljubitelje starih specialk. Intervju s strastnim zbirateljem, ki ima v svoji zbirki veliko zanimivih koles. Še enkrat avtor J.J.

Če si bolj ”fristajlersko” naravnan kolesarski navdušenec, lahko nekaj malega izveš o Primožu Tanku, kolesarju, ki je kot edini Slovenec nastopil na šovu Masters of Dirt. Foto & besedilo Nejc Puš.

Tisti, ki vas zanima delovanje vzmetenja, tudi pridete na svoj račun. Tokratna tema je dušenje, avtor pa Nejc Černilogar.

Beg v preteklost oziroma portret legende je tokrat namenjen Johnu Tomacu, piše Uroš Ložar.

Privrženci pravilnega in sistematskega treninga boste na svoj račun pri štirih različnih člankih oziroma tematikah: magični trikotnik napredka dr. Sama Ruterja, trening kolesarjev Mihe Jakopiča ter fizioterapevtski nasvet za zimo in metabolni sistem na višini ne deluje enako dr. Mojce Amon.

Te zanima, kolikšen je pravilni tlak v plaščih? Na dveh straneh izveš tudi nekaj o tem.

Poznaš toskanske bele ceste (strade biance)? Potem se prepusti legendarni makadamski dirki, ki sliši na ime L’Eroica.

Dvajset strani je namenjenih novostim letošnjega sejma Eurobike, predzadnja stran pa se je preimenovala v pred-pred-predzadnjo stran. Odgovor se skriva v fotoreportaži s Svetovnega prvenstva z enoprestavniki, ki se je letos odvijalo v Italiji.

Prijetno branje in beri počasi in z užitkom, saj boš naslednji Bike magazin bral/brala šele v začetku leta 2014! Tale te čaka pri prodajalcu časopisov za 3,99 evra.

Na uvodni fotografiji naslovna fotografija članka Izgubljeni, foto Dejan Ogrinec.

Sledite nam