18. aprila 2013

Z manjšo zamudo je na prodajne police prispela revija Bicikel. Trije 29erji, nekaj cestne elektronike, nadaljevanje vadbenega načrta, odzračevanje Shimanovih zavor, luštna mtb turca …

Z manjšo zamudo je na prodajne police prispela revija Bicikel. Trije 29erji, nekaj cestne elektronike, nadaljevanje vadbenega načrta, odzračevanje Shimanovih zavor, luštna mtb turca …

Tokratna revija na 92 straneh ter s ceno 4,9 Eur in s Fabianom Cancellaro na naslovnici. Tematika si sledi v približno takšnem vrstnem redu:

Rdeča nit revije: Nekaj o pretreniranosti, krajši intervju z Markom Džalom (maser ekipe Sky), merilniki moči od A do Ž ter krajši pogovor na to temo s trenerjem Janijem Prešernom.

Intervjuja sta dva in sicer z Natalijo Anderluh, gorskokolesarsko tekmovalko ekipe Bicikel.com, ter z Valentinom Campagnolom (letos je osemdeseta obletnica italjanskega proizvajalca component).

– Testi oziroma predstavitve koles ter opreme so tokrat izenačeni. Tri specialkarske (‘’Campa’’ Athena EPS, Pinarello FP Team, Ridley Noah Fast) in tri gorskokolesarske (Specijev Stumpjumper FSR Evo29,  Giant XTC composite 29er 1, Ideal Kritton 29). Dva preizkusa kosov sta zagotovo všečna obema plemenoma: prvi je Garmin Edge v različicah 510 in 810, drugi pa je Sonyeva akcijska kamera.

Rubrika domači servis vam bo postregla z zelo priljubljeno tematiko, odzračevanjem zavor Shimano.

V prehrambenem kotičku je govora o najbolj športnem sadežu – banani.

Drugi del vadbenega načrta za rekreativne ter malo bolj tekmovalno navdihnjene kolesarje je nadgradnja tistega izpred dobrega meseca dni.

Kolesarski izlet oziroma gorskokolesarska tura je tokrat s primorskega konca, natančneje z dobrih tisoč metrov nad morjem. Milan Rejec (Milan 48 na Tabli) se je podal na Slavnik.

Če ste cestni navdušenec, vam bo zagotovo prav prišel namig za obisk 10. in 11. etape letošnjega Gira in to morda kar s kolesom.

Prostor med legendami je tokrat našel petkratni zmagovalec dirke po Italiji – Fausto Coppi.

Naslednji Bicikel beremo v mesecu maju.

Sledite nam