21. maja 2010

Manjši plaz odpovedi prireditev Pokala Slovenije v gorskem kolesarstvu: črta čez urbani XCO Maribor ter DHI in 4X Kamplc na Javorniku.

Takole je Nejc Rutar dobil zadnjo blatno dirko na Javorniku leta 2008 (foto Grega Stopar)

Takole je Nejc Rutar dobil zadnjo blatno dirko na Javorniku leta 2008 (foto Grega Stopar)

Je bolje pred sezono v pokal Pokala Slovenije nabutati vse bežno zainteresirane prireditelje in potem med sezono stoično prenašati odpovedi z izgovorom “eh, saj je dirk še dovolj” ali bi bilo pametneje v Pokal vključiti le elitne, zanesljive prireditve? Mnenja so različna.

Ta teden sta nas dosegli sporočili od odpovedih z dveh koncev, skupaj treh pokalnih dirk.

Urbani XCO Maribor

Po finančnem debaklu s svetovnim pokalom bodo pri ŠC Pohorje hrojsko stisnili zobe in spravili pod streho še mednarodno dirko v spustu (ta vikend) in državno prvenstvo v 4krosu in spustu (naslednji vikend). Dvignili pa so roke nad peto pokalno dirko v olimpijskem krosu, ki bi morala biti v nedeljo 13. junija. Kako bi bil videti urbani olimpijski kros v Mariboru, bomo morda izvedeli v kateri od naslednjih sezon.
Odpoved so veselo sprejeli v Novi Gorici, kjer skupaj s sosedi iz Gorice na isti dan prirejajo drugi maraton Kras. Datuma niso uspeli uskladiti s slovenskim pokalom, saj njihov maraton šteje za serijo Furlanije.

4X in DH Kamplc

Mnogi so se veselili vrnitve spusta v bikepark Javornik pri Črnem Vrhu nad Idrijo. 10. in 11. julija bi gostili tretjo pokalno dirko v 4krosu in peto v spustu. Pa tega filma letos ne bomo videli.
Žal ne gre le za dirko, gre za večji kratek stik med upravljalcem parka in nesojenim prirediteljem dirk, društvom Kamplc iz Ajdovščine v osebi Sebastjana Stresa in lastnikom smučišča.
To ne pomeni nujno tudi konca vse bolj priljubljenega parka, le Ajdovci ne bodo več skrbeli zanj.

Sledite nam