4. septembra 2017

Zadnji dan ajdovskega kolesarskega festivala se je sezona pokala B4X prevesila v drugo polovico. Odlično vzdušje in zopet dobra organizacija s strani KK Črn Trn.

Četrta dirka pokala B4X inverted.si je se je v nedeljo odvila v Ajdovščini v predvsem temperaturno prijetnem nedeljskem popoldnevu in v organizaciji domačega KK Črn Trn. Pogledovanje proti nebu in prošnje za suho dirko so se obrestovale, saj je na pump progo v Športnem parku Pale, streljaj od Hiše mladih, med finalnimi obračuni v spremstvu sonca padlo le nekaj dežnih kapelj.

Dirka je minila v odličnem vzdušju, saj so jo popestrili s tekmovanjem najmlajših, ki so se pomerili na poganjalčkih. Sledil je uradni trening in štirideset fantov in deklet se je prvič spopadlo s pump progo.

Sledile so kvalifikacije, ki v B4X pokalu napovedo prve izločilne boje. Že v kvalifikacijah je šlo “na nož”, saj zelo dober čas na progi pomeni boljše izhodišče glede nadaljevanja dirke.

Nato je sledil finale, ki je bil v marsikateri kategoriji zelo atraktiven in napet. Nekaj snetih verig, nekaj padcev (reševalci niso imeli dela) in zelo tesni obračuni. Najštevilčnejša izmed vseh kategorij je bila U9, najtesnejši obračuni pa kot je bilo pričakovati – v kategoriji elite.

Dvoboji od polfinalnih do finalnih voženj so potekali kot po tekočem traku in tudi moški finale je minil zelo zanimivo. Finalista sta se na štart podala brez verig na kolesu, pač v stilu pravih pump track tekmovanj (razlog tiči v eni izmed polfinalnih voženj, kjer jo je enemu izmed favoritov zagodla ravno veriga) in pokazala, da se da tudi brez verige zelo hitro prečiti ciljno črto!


Nik Prek na domači progi.

In zmagovalci so?

Med najmlajšimi, v kategoriji U7, je zmagal Nino Bratož (KK Črn trn) pred Milo Lampič (BSX Racing Team), tretji je bil Franko Leban (KK Črn trn)

V kategoriji do 9 let je slavil aktualni državni prvak v disciplini BMX race Nik Prek (KK Črn trn) pred članoma ljubljanskega KD Rajd Joštom Ložarjem in Jako Borštnarjem.

Kategorija U11 – prvo mesto Mai Pokleka (KD Lignit), drugo mesto Val Trinle Lampič (BSX Racing Team), tretje mesto pa Andraž Koren (KK Črn trn)

V kategoriji do 13 let je slavil Tim Rovtar (KK Črn trn) pred Renejem Pečnikom (BSX Racing Team) in Maticem Sitarjem (KD Rajd).

V kategoriji do 15 let sta se spopadla Gaj Gorza in Matej Koren (KK Črn trn). Boljši je bil član BSX Racing Teama.

V kategoriji do 19 let so se med prve tri izstrelili člani domačega kluba KK Črn trn. Na prvo mesto Rok Bajc, na drugo Primož Lemut in na tretje Erik Lemut.

Med dekleti je prvo mesto pripadlo Naji Stipanič (KK Črn trn), drugo mesto Aneji Đurinek (KK Bula) in tretje mesto Lii Čebron (KK Črn trn).

V elitni moški kategoriji, kjer so bili boji izredno napeti, se je na koncu vzmage veselil Aleš Gomboc (ŠD Sveti Jurij). Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Janez Turk in Jani Volk (oba KK Črn trn).


Na sredini pump proge poteka linija dirt skokov. 

Pod črto

Med čakanjem na podelitev so na dirt progi svoj šov oprizorili domači tekmovalci v dirtu in pokazali nekaj dobrih in zanimivih trikov.

KK Črn trn zna narediti dirko dobro in zabavno, in kar je najvažneje, čisto vsi mladi udeleženci so prejeli praktične nagrade, to pa največ kar šteje!

Naslednja, 5. dirka pokala B4X inverted.si, bo že to soboto v organizaciji Kolesarskega društva Lignit v Ravnah pri Šoštanju. Več informacij najdeš na tem mestu.

Fotogalerijo si lahko ogledaš na facebook profilu B4X inverted.si.

Foto U.L.

Preberi še:
B4X inverted.si: 3. dirka je bila v Svetem Juriju
B4X Inverted.si pokal Slovenije: V Šempetru pri Gorici je bilo vroče!
Pokal B4X Inverted.si štartal v Ajdovščini

Sledite nam