25. januarja 2019

Brata in sestra so zopet presenetili. Vsi smo čakali, h kateri znamki koles bodo prestopili, a so uporabili drugačno pot. Letos bodo dirkali na kolesih lastne blagovne znamke!

Blagovna znamka Atherton Racing je stara več kot 15 let. Prvo kolo je Dan izdelal, ko je bil star 10 let. Sanje celotne družine so bile, da bi imeli nekoč svoje podjetje z lastnimi kolesi in lastnim razvojem, saj so po toliko letih dirkanja zagotovo pravi naslov, kar se tiče izkušenj, tako pri preverjanju materiala kot pri geometriji, vzdržljivosti komponent in še kaj bi se našlo.

In namesto, da smo čakali na proizvajalca koles, h kateremu bodo po razhodu s Trekom presedlali brata in sestra, smo dočakali kolesa lastne blagovne znamke. V sezoni 2019 bodo dirkali s prototipi, hkrati pa bodo začeli izdelovati tudi kolesa z manj hoda.

Piers Linney (Dragon’s Den) se je bratoma in sestri pridružil kot soustanovitelj novoustanovljenega podjetja Atherton BikesV zgodbo so vključili ljudi iz podjetja Robot Bike Co.. Ed Haythorntheaite – nekdanji Danov mehanik iz leta 2006, Ben Farmer in Andy Hawkins (oba prihajata z znanjem iz vesoljske tehnologije in formule 1) so ljudje, ki so eksperti pri izdelavi kompozitov in dodatkov ter mojstri 3D tiskanja. Tak pristop je pomemben predvsem zaradi popolne prilagoditve vsakega okvirja posebej.

Svoj lonček je pridal tudi starosta snovanja vzmetenja Dave Wiggle. Skupaj naj bi ekipa z uporabo najnovejše tehnologije oblikovala resnično “high end” okvirje.

Vse o novoustanovljeni ekipi s starim imenom Atherton Racing, o novih pokroviteljih in opremljevalcih, lahko pričakujemo v naslednjih tednih.

Intervju z družino Atherton si lahko prebereš na kanadski strani pinkbike.com.

athertonbikes.com

Sledite nam