Andora Cup
9. marca 2021

Internazionali d’Italia Series se je začela spektakularno. S skoraj vsemi velikimi imeni na startu, izenačenostjo glavnih rivalov in s podeljevanjem letošnjih točk UCI.

Blizu Savone v Liguriji se je začela letošnja serija italijanskega pokala, ki je privabila mnoga znana imena gorskokolesarskega krosa in postregla z odličnimi predstavami gorskih kolesarjev in kolesark, ki so ravno s to dirko začeli preverjati svojo pripravljenost in unovčevati trud jesenskih in zimskih priprav.

Lars Forster
Lars Forster

Moški

Na startu je manjkalo zelo malo zvenečih imen. Dirka je bila od starta do cilja nepredvidljiva, saj je bila skupina vodilnih velika in tempo napet skozi celotno dirko. Dobre noge je najbolje unovčil Švicar Lars Forster (Scott Sram MTB Racing Team), ki je bil na cilju le deset sekund pred drugouvrščenim Francozom Victorjem Koretzkyjem (KMC – Orbea). Tretje mesto je pripadlo Nizozemcu Milanu Vaderju (Orbea Factory Team), ki je zaostal nekaj manj kot 14 sekund.

Stopničke sta dopolnila še Španec David Valero Serrano (BH Templo Cefes) na četrtem in Italijan Gerhard Kerschbaumer (Specialized Racing) na petem mestu. Razlike do desetega mesta so bile majhne, saj je desetouvrščeni Simone Avondetto (Team Trek Pirelli) zaostal okroglo minuto.

Vrstni redi

Jolanda Neff
Jolanda Neff

Ženske

Švicarka Jolanda Neff (Trek Factory Racing) se vrača v zmagovalno formo. Drugouvrščeno Avstrijko Mono Mittervalner (Team Trek) je prehitela za slabih 37 sekund. Na tretje mesto se je z zaostankom dvainštiridesetih sekund uvrstila Nizozemka Anne Terpstra (Ghost Factory Racing). Zmagovalni oder sta dopolnili še Švicarka Sina Frei (Specialized Racing) na četrtem in Italijanka Martina Berta (Santa Cruz FSA MTB Pro Team) na petem mestu.

Vrstni redi

Andora Race, vrhunci dirke v videu

Absalon, Naef in Frischknecht

Kaj so pred dirko povedali nekoč veliki šampioni, danes športni direktorji ali lastniki ekip: Julien Absalon, Ralph Naef in Thomas Frischknecht.

Podrobno poročilo najdeš na planetmountainbike.it.

Fotografije Alice Russolo Photography.

Preberi še

Sezona dirk v krosu se je začela v Banyolesu

Sledite nam