2. junija 2013

Po treh dneh v zimskih razmerah zadnja etapa štiridnevne dirke odpovedana. Vesel končal na 3. mestu v kategoriji, Noč po smoli v tretji etapi med člani 31.

V soboto so se udeleženci štiridnevne etapne preizkušnje Alpentour Trophy v Schladmingu znova spopadli s težkimi razmerami. Etapa je v rahlem dežju in po blatnih poteh vodila pod Dachstein. Peter Vesel je bil v kategoriji master elite tretji z zaostankom 13 minut za zmagovalcem Bartom Brentjensom, Lenart Noč pa po dveh defektih med elito 40. Do prve smole je kolesaril na 20. mestu s Karlom Marktom in Thomasom Dietschom.

Za nedeljsko zadnjo etapo so prireditelji zaradi napovedi sneženja nad 1500 m sprva napovedali skrajšano traso, v nedeljo zjutraj pa so jo zaradi izredno slabih (lahko rečemo kar nevarnih, kot so zapisali tudi prireditelji) vremenskih razmer odpovedali.

Tako je v končni razvrstitvi Peter zasedel tretje mesto v kategoriji master elite za Bartom Brentjensom in Janom Weeversom, Lenart pa 31. med 61 člani elite ki so opravili z vsemi tremi etapami. Med člani je skupno zmago četrte najmočnejše etapne dirke UCI na svetu osvojil Čeh Kristian Hynek, zmagovalec prvih dveh etap, pred svetovnim in evropskim prvakom v maratonu, Avstrijcem Albanom Lakato, ki je bil najmočnejši v sobotni tretji etapi, ter rojakom Jiržijem Novakom. Skupna zmagovalka med članicami je Britanka Sally Bigham.

Vrstni red 3. etape (PDF)
Končna razvrstitev (PDF)

www.alpen-tour.at

Na uvodni fotografiji Peter in Lenart in nedeljska jutranja temperatura v dolini, sredi Schladminga.

Sledite nam