25. septembra 2018

Največji slovenski BMX klub je odnesel skupno zmago v točkovanju serije Alpe-Adria. In to že tretje leto zapored!

Na zadnji dirkaški BMX vikend so okronali tudi najboljše klube in posameznike v sezoni 2018. Najboljši klub je že tretjo sezono zapored postal mariborski BSX Racing Team! Slovenski predstavniki pa so bili najuspešnejši v kategorijah do vključno 8 let, 9 – 11 let, 11 – 12 let, 15 – 16 let, 17+ in kategoriji Cruiser 30+.

Pokal Alpe-Adria ima pod svojim okriljem tekmovanja v Italiji, Avstriji, Sloveniji in na Madžarskem. Tekmovalci pa poleg naštetih držav prihajajo še iz Nemčije, ki je bila še lansko leto z dirko v Kolbermooru del tekmovalne serije, ter včasih tudi s Češke in Slovaške.

Vrstni redi licenciranih tekmovalcev brez amaterskih kategorij

V kategoriji do vključno 8 let je z 238 točkami prvo mesto v skupnem seštevku osvojil Jošt Ložar (KD Rajd), na drugo mesto se je s 166 točkami uvrstil Žan Kogler, Gabor Mihael Perić je osvojil četrto mesto. Zbral je 127 točk, šesti v skupnem seštevku je s 108 točkami Tine Gostenčnik (oba BSX Racing Team), Anže Rovtar (KK Črn trn) je osvojil 12. mesto, mesto za njim pa je Jaka Supić (BSX Racing Team). Oba sta zbrala 49 točk.

V kategoriji 9-10 let je skupno zmago osvojil Miha Čeh (BSX Racing Team, ki je skupno osvojil 218 točk, tretje mesto je s 136 točkami osvojil Čehov klubski sotekmovalec Mak Breznik Falk. Sedmo mesto je pripadlo Niku Preku iz ajdovsega KK Črn trn, osmo Luki Supiću, deveto pa Pii Palčnik (oba BSX Racing Team), ki je zaradi poškodbe izpustila zadnje štiri dirke.

Tudi kategorija 11 in 12 let je bila v skoraj slovenski domeni. Prvo mesto je osvojil Tim Rovtar (KK Črn trn). Zbral je 192 točk, tretje mesto je osvojil Nik Golob (TBP Lenart), ki je v letošnji sezoni zbral 164 točk. Gaj Palčnik (BSX Racing Team) je osvojil sedmo mesto (65 točk), osem točk in 21. mesto pa je osvojil Maxim Jazbar (KK Črn trn).

V kategoriji 13-14 let je Beno Batič (KK Črn trn) z 52 točkami osvojil osmo mesto.

Kategorija 15-16 let je bila na prvih treh mestih popolnoma slovenska. Prvi Gaj Gorza (TBP Lenart). Zbral je 201 točko. Drugo mesto je s 167 točkami osvojil Viktor Jarc, tretje pa s 143 točkami Staš Lukić. Tio Ošlak je z osvojenimi 118 točkami zasedel končno peto mesto. Deseto mesto je z zbranimi 48 točkami osvojil Žiga Omerzu (vsi štirje BSX Racing Team).

Tudi kategorija 17+ ima na vrhu skupnega seštevka slovenskega predstavnika. Šef mariborskega BSX Racing Teama Tilen Frank je osvojil 212 točk in krepko zmagal. Na sedmo mesto se je z osvojenimi 64 točkami uvrstil Žan Godina (KK Črn trn).

V mlajši kategoriji Cruiser je Jernej Gruber (BSX Racing Team) osvojil končno drugo mesto. Zbral je 141 točk.

V kategoriji Cruiser 30+ pa dvojna slovenska zmaga. Prvo mesto Patrik Kocmut (146 točk), drugo mesto Gregor Palčnik (121 točk). Oba tekmujeta za mariborski BSX Racing Team.

Vse ostale informacije najdeš na bmx-alpe-adria.eu.

Na naslovni fotografiji klubski zmagovalci – BSX Racing Team Maribor. Foto Klemen Kogler

Preberi še:
Alpe-Adria BMX: Zadnji dirki letošnjega pokala sta pod streho
Pokal Alpe Adria BMX: Deževni Mühlen
Alpe-Adria BMX: Dirkaški vikend v Sopronu
Alpe-Adria BMX: Tokrat so dirkali blizu Dunaja
Alpe-Adria BMX: Odličen dirkaški vikend v Mariboru!
Alpe Adria BMX: Začetek sezone v Rivignanu

Sledite nam