18. julija 2017

Pretekli vikend na Češkem, prava “oldskul” dirka. Tudi z Rotnikom in Bergincem.

Urban Rotnik (KK Črn Trn) in Kevin Berginc (Unior tools Team) sta tekmovala na 4krosu serije Pro Tour, ki se je odvila v Jabloncu na Češkem.

Zagotovo največji evropski 4kros spektakel! Število gledalcev primerljivo dirkam svetovnega pokala v spustu, plus še glasbeni festival, zabava in boji na eni izmed najtežjih 4kros prog v Evropi. Proga, ki ima skoke, ki so že skoraj poleti, wallride, ki je je postal najbolj znan po manevru Michala Marošija, ko je po padcu in velikem zaostanku vse zamujeno nadoknadil ravno tam in tekmece dobesedno preskočil. In potem je tu še krajši gozdni odsek, ki naredi progo drugačno.


Foto Charles A Robertson/4X Pro Tour

Finale najboljših 32 je minil tudi z obema Slovencema. Urban Rotnik, ki je bil v kvalifikacijah 13., se je na koncu uvrstil na 17. mesto, Kevin Berginc, 27. iz kvalifikacij, je bil 22. Oba sta torej izpadla v prvem krogu finala.

“Brutalen dogodek, zakon organizacija. Prav neverjetno je, kako spravijo toliko ljudi na hrib,” pravi Urban. “Tudi proga je raven nad vsemi drugimi. Čeprav sem zaradi težav s starimi poškodbami vozil previdno , sem bil zadovoljen s svojimi vožnjami. V osmini finala sem dobro začel in najprej vodil, v prvem zavoju pa sva se s tekmecem zapletla in imela nato premalo hitrosti za skok. Trudil sem se do konca, a sem izpadel. A sem vseeno užival v dirki.”


Rotnik med treningom

Kevin pa: “Žal je imel Urban nekaj smole, sam pa moram priznati, da takšnih prog nisem vajen in bo potrebno delati tudi na tem. Le pet od petdesetih nas je vozilo na trdakih in ta proga je res hard core!”

V velikem finalu so se spopadli Tomaš Slavik, Felix Beckman, Noel Niederberger in Adrien Loron. Najspretnejši je bil Slavik, ki si od drugega zavoja dalje, ko je uspel prehiteti Beckmana, ni pustil odvzeti zmage. Na tretje mesto se je uvrstil Niederberger.

Pri dekletih je v finalni vožnji povedla Natasha Bradley, uspela preskočiti skok na pro liniji, a je kasneje v gozdu padla, tako je Romana Labounkova z lahkoto prišla v vodstvo in ga zadržala do konca. Druga je bila Helene Fruhwirth, tretja pa Simona Jirkova.

Kvalifikacijska vožnja Scotta Beaumonta na atraktivni in težki progi. 

4kros je še vedno izredno zanimiv in atraktiven. Kaj bo prinesla sezona 2018, pa počakajmo še kak mesec.

www.4xprotour.com

Na uvodni fotografiji Urban Rotnik najhitreje s štarta v osmini finala

Sledite nam