Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
27. junija 2017

V sklopu Soča Outdoor Festivala 2017 bo organizirana vodena tura po poti Ziener MTB Maratona 2018.

Letos brez gorskokolesarske dirke v sklopu Soča Outdoor Festivala, a z vodeno turo po trasi maratona, ki bo del festivalskega dogajanja prihodnje leto. Ta vikend, v nedeljo 2. julija.

Če se nisi prijavil v predprijavah, se lahko še vedno na dan prireditve. A pozor! Število mest je omejeno. Zbor v Tolminu, nato prevoz do Bovca. Nazaj pa s kolesi.

Opis trase

Namen vodenega izleta je testiranje trase, po kateri bo predvidoma potekalo tekmovanje Ziener MTB Maraton 2018. Tako se bodo kolesarji letos pridružili maratonskim tekačem na poti iz Bovca v Tolmin na levem bregu reke Soče. Deloma bo trasa potekala celo po isti poti, to je pešpot Alpe Adria Trail (AAT), drugače pa se bo kolesarska trasa držala slovenske turnokolesarske poti (STKP) skozi dolino Soče.

Iz centra Bovca čez letališče do Čezsoče. Nato proti Logu Čezsoškemu v smeri proti Trnovem, čez prvi manjši prelaz, ki postane za krajši čas tehnično malce zahtevnejši. Nato sledi makadamski vzpon do vasi Magozd in spust po mulatjeri do slapu Kozjak in Napoleonovega mostu, kjer le leta 2016 potekal zaključni del Soča MTB Maratona v Kobaridu.

Iz Kobarida sledi asfaltni vzpon skozi vasi Ladra in Vrsno do vasi Krn in planine Kuhinja, od tam pa vzpon po gozdni cesti s krajšim zahtevnejšim odsekom do planine na Pretovču.

Sledi varen, nezahteven, a še vedno atraktiven spust čez Zatolminske planine do cerkvice na Javorci. Po cesti v dolini Tolminke, kjer je potekal prvotni Soča MTB Maraton, se kolesarji vrnejo na festivalno prizorišče na sotočje rek Soče in Tolminke.

Časovnica:
06:30 – 07:30   prevzem kolesarske vrečke
06:30 – 07:00   registracija za neprijavljene udeležence
07:00 – 07.30   oddaja kolesa
07:30               odhod z avtobusom proti Bovcu
08:30               predviden start iz Bovca

Vse ostale informacije najdeš na soca-outdoor.com

Naslovna fotografija je z lanskega Soča MTB maratona. Foto Aljaž Sedovšek

Preberi še:
Takole je bil videti Soča maraton

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam