2. avgusta 2009

Najbolj množična rekreativna gorskokolesarska prireditev v Sloveniji, Comtron bike ride Pohorje, tudi letos dobro obiskana.

mediaevent.si, besedilo in foto

Z letošnje prireditve

Z letošnje prireditve

Comtronov Ivan Selar je pobudnik in največji podpornik mtb druženja na Pohorju

Comtronov Ivan Selar je pobudnik in največji podpornik mtb druženja na Pohorju

V senci pohorskih gozdov se je v nedeljo že tretje leto zapored odvijalo svojevrstno športno dogajanje. Najbolj množično obiskana rekreativna gorsko-kolesarska prireditev v Sloveniji Comtron bike ride Pohorje 2009, je znova presegla pričakovanja ter upravičila svoj naziv, saj se je letošnje prireditve udeležilo kar 1458 kolesarjev iz vse Slovenije – nekaj udeležencev je prišlo celo iz sosednjih Avstrije, Hrvaške in Italije.

Izredno udeležbo edine tovrstne kolesarske prireditve v Sloveniji, katere celotna proga je speljana na nadmorski višini med 1000 in 1400 m, so nakazovale že predprijave. Preko spletne strani www.bikeride.si se jih je prijavilo kar 1.200, sončno nedeljsko jutro pa je motiviralo in na mariborsko Pohorje pripeljalo še dodatne kolesarske navdušence. Ti so lahko izbirali med krajšo 31-kilometrsko potjo, ki jih je popeljala od Areha, mimo Osankarice in Treh kraljev, na daljšem 49-kilometrskem izzivu pa so udeleženci osvojili še Klopni vrh.

Na izbrano pot so se kolesarji prireditve podajali posamično med 8.30 in 10.00, saj gre za prireditev, ki ni tekmovalnega značaja, zaradi česar tudi ni skupinskega starta. Udeležencem so tako podane vse možnosti, da poleg izbrane težavnosti poti, to tudi popolnoma prilagodijo svojim individualnim željam in lastni fizični pripravljenosti. Množična rekreativna kolesarska prireditev je namenjena vsem generacijam – mladim, starejšim, družinam … Nekateri pot prevozijo brez postanka, drugi se okrepčajo na kontrolnih točkah, spet tretji si pot lajšajo s številnimi krajšimi postanki, pri čemer se lahko še bolje in v miru naužijejo svežega gorskega zraka ter čudovite narave. Vsi željni čudovitega dneva, preživetega med kolesarskimi prijatelji, so zagotovo prišli na svoj račun.

Redko se zgodi, a prireditev Comtron bike ride Pohorje ne pozna startnine. Za številne lepe nagrade je poskrbel generalni pokrovitelj prireditve, podjetje Comtron iz Maribora, skupaj s številnimi drugimi sopokrovitelji. Prvo nagrado prenosnik HP je domov odnesel Jože Čeh iz Raven na Koroškem, računalnik Bike ride Areh pa je romal v Maribor – dobitnik je bil Zdravko Koprčina, kolo Nakita je dobil Peter Založnik iz Frama, vikend najem apartmaja Bolfenk za 6 oseb pa bo lahko izkoristil Sandi Zajc iz Mengša. Posebne nagrade pa so prejeli tudi:
* 57-letna Marija Poteko iz Ljubljane kot najstarejša udeleženka
* 77-letni Leon Lešnik iz Maribora kot najstarejši udeleženec
* 7-letni Domen Raušl iz Starš kot najmlajši udeleženec
* Mojca in Miran Žgajnar iz Maribora kot zakonski par z največjo razliko v telesni višini (31 cm)
* in družina Podrepšek-Šeruga iz Celja kot najmlajša štiričlanska družina

Še nekaj zanimive statistike
Udeležencev skupaj: 1.458
Žensk: 617
Moških: 841
Povprečna starost: 34,3 let
Traso A prekolesarilo: 962 kolesarjev
Traso B prekolesarilo: 496 kolesarjev


Povezave:

www.bikeride.si

Sledite nam