Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
11. julija 2017

Bobi je v Lenzerheideju srečal mlado ameriško kroskantrijašico Kate Courtney.

V Lenzerheideju sem zopet poklepetal z nekaterimi velikimi imeni olimpijskega krosa!
Američanka Kate Courtney (Specialized Racing) je gorska kolesarka, ki je svojo tekmovalno pot začela pri štirinajstih letih. Do danes ima deset zmag na državnih in dve prvi mesti na vseameriškem prvenstvu. Poleg naštetega se ponaša še s tremi zmagami v svetovnem pokalu olimpijskega krosa v kategoriji pod 23 let.

“Kratko in neposredno”

Kate, če sem pravilno obveščen, si pred kratkim zaključila študij na univerzi Stanford?
Ja, zaenkrat sem zaključila s študijem. Od zdaj naprej se bom posvetila samo profesionalnemu kolesarstvu. To bo moj poklic za nekaj let, desetletje ali več.

Diplomirala si iz?
Človeške biologije.

Je to na nek način povezano z gorskim kolesarstvom?
Na prvi pogled ne. Pride pa prav, ko se na treningu ali tekmovanju kje zatakne in mi pomaga razumeti, kaj se z menoj dogaja. Tako imam informacijo in ne čakam vsa nervozna na diagnozo.

Kje se vidiš deset, petnajst let od danes, ko si zmagala na tekmi svetovnega pokala v Lenzerheideju?
Joj, to je še tako daleč. Ne vem, kaj me to sprašuješ. Komaj sem končala univerzo (smeh).
Srčno upam, da se bo vse razvijalo tako kot do sedaj. Srečna sem, da imam konstantne rezultate, da zmage počasi prihajajo in da v prehodu v elitno kategorijo hitro najdem svoje mesto.
Seveda pa so tu olimpijske igre, kar nekaj njih se nameravam udeležiti. Že lani sem bila na širšem seznamu. O koncu sploh ne razmišljam, saj to ni samo moje delo ampak je gorsko kolesarstvo moja strast. Poleg tega je ekipa moja druga družina, saj skupaj preživimo pol leta.

Kaj pa vaflji?
Kakšni vaflji? (smeh)

Tisti s twitterja in instagrama? Ha, ha …
Sem vedela, da me bodo nekoč še preganjali (smeh). Vaflji so del mojega prehrambenega režima in skoraj edina sladica, ki mi je dovoljena skozi vse leto (smeh). Zaradi tega so bili v preteklosti prominentno izpostavljani v slikah na mojem socialnem omrežju. Torej niso ne prekršek, ne nagrada za težke treninge, a vseeno so znak moje slabosti … sladice!

Preberi še:
Pet s Frischijem
Štiri z Rito
Štiri z Anniko
Tri v vrsto z Jano in Maksimom

Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam