Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
11. julija 2012

Sobota 11. avgust bo dan D za gorske kolesarke na olimpijskih igrah v Londonu. Preverili smo temperaturo pri eni od dveh slovenskih udeleženk Tanji Žakelj.

Mesec dni pred olimpijsko dirko v gorskokolesarskem krosu za dame na OI v Londonu smo za nekaj vprašanj ujeli Tanjo Žakelj (pogovor z Blažo Klemenčič sledi).

“Šele zdaj sem pomislila na to, da je mesec dni do dirke,” je začela Tanja, ki očitno ni pod prevelikim pritiskom.

Kaj počenjaš te dni?
“Nekaj stvari je še za urediti. Danes začenjam individualne priprave v Planici. Po dolgem času se bom videla tudi s trenerjem Lukom Želetom, skupaj bova dorekla, kako bo potekal moj zadnji mesec pred nastopom na igrah. V Planici bom le nekaj dni, saj bo dom nato teden dni zaprt. Po državnem prvenstvu 22. julija pa se spet vrnem tja.”

Kakšna je končna odločitev glede zadnje dirke svetovnega pokala pred OI, dirke v Val d’Iseru? Pri tekmovalcih je veliko špekulacij zaradi dirke na visoki nadmorski višini neposredno pred OI.
“Zame ta nastop odpade.”

Ali že zdaj razmišljaš o vseh podrobnostih zadnjega meseca pred Oi?
“Niti ne, sem v dobrem zagonu, moji rezultati se vzpenjajo … Želim si pridobiti moč in eksplozivnost. Osredotočala se bom tudi na progo, imam vso posneto, tako da bom večere preživljala pred zaslonom.”

Za olimpijsko progo si se nagibala k 29-palčnem kolesu, je tako ostalo?
“Da, nastopila bom z 29-palčnim kolesom.”

Po zaključku olimpijskega kvalifikacijskega obdobja se je glede štartne liste žensk zgodilo še nekaj zanimivih reči. Norveška ni izkoristila svojega drugega štartnega mesta, Nizozemska se je odrekla svojemu edinemu doseženemu. Zato sta po eno mesto dobili še Madžarska (za Barbaro Benko) in Španija, pa ga je tudi slednja odklonila in je šlo mesto Japonski.

Tanja na strani Team Slovenia

Uvodna fotografija je bržčas celo prva objavljena fotografija slovenskega olimpijskega kolesarskega dresa. Foto Žakljevi.

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam