Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
25. februarja 2019

Bobi je na ciprskem sončnem pokalu na kratko izprašal visoko gostjo. Olimpijska in svetovna prvakinja na cesti je nove izzive našla na gorskem kolesu.

Bobi je na ciprskem sončnem pokalu (Cyprus Sunshine Cup) na kratko izprašal visoko gostjo. Anna van der Breggen, olimpijska in svetovna prvakinja na cesti, ki prihaja z Nizozemske, je nove izzive našla na gorskem kolesu.

Bobi: Kaj te žene naprej?
Anna: Spoznavanje krajev in običajev. Rada potujem in seveda tudi tekmujem s kolesom. In to, da sem v tem dobra, me posledično vodi na vse strani sveta.

Olimpijska in svetovna prvakinja.
Ja, a to mi je v bistvu dovolj. Nisem tip človeka in tekmovalca, ki bi zbiral ene in iste naslove v nedogled. Pridevnik večkratna mi ne pomeni veliko. Raje se podam v nove izzive na kolesu in to neodvisno od discipline. Kot sem rekla, je to moj način življenja. No, vsaj še kako desetletje.


Dve prvakinji, foto Armin Kuestenbrueck/EGO-Promotion

Je letošnji Cape Epic v paru z Anniko Langvad posledica tega?
V bistvu da. Čeprav je ideja prišla od Specializeda preko cestne ekipe Boels-Dolmans. A z navdušenjem sem sprejela idejo. Dirkanje na gorskem kolesu je dobrodošla sprememba v mojem koledarju in Cape Epic je taka dirka, da jo želim imeti v svojem ‘palmaresu’. Po možnosti prav na vrhu.

Se je zato kaj spremenil trening?
Seveda. Za etapno dirko takega ranga na gorskem kolesu, se je potrebno pripraviti drugače. Torej je trening podrejen vožnji po enoslednicah in tehniki na gorskem kolesu. In Ciprski Sončni Pokal je pravi teren, da vidim ali sem napredovala.

In?
Kakor vidim, je trening uspešen. Vse bolj domače se počutim na gorskem kolesu in časi in rezultati potrjujejo napredek. Cape Epic bo zahteven, a vseeno – z Anniko greva na zmago. In zabava tudi ne bo izostala. Nisem oseba, ki bi se bala poizkusiti nove stvari. In tu ne govorim o kolesarstvu (smeh).


Pa še en selfi …

Uvodna fotografija Anna Buick

Preberi še
Za konec Afxentie Pintaričeva 12., Naglič 20.

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam