Energija bikes
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Koloset
29. januarja 2019

Še en Primorec, tale je iz črno-zeleno-rumene bande iz Črnega trna, čeprav prihaja iz Šempetra. S katero kolesarko bi preživel 24 ur, kako mu gredo izumi in kaj se je naučil od Flisarja?

Ostajamo na Severnem Primorskem. Kevin Berginc je po težki dilemi za svojega naslednika v verigi izbral Janeza Turka, tekmovalca v spustu in 4krosu. Z Johnnyjem ni nikdar dolgčas in tudi te odgovore z muzanjem in smehom prebereš do konca.

Janez Turk

Vzdevek: Johnny
Kraj: Šempeter pri Gorici
Starost: 27
Pripadnost klubu, podjetju, plemenu … : Črn trn

Kevin: Janez, celotna mtb scena te pozna kot dobrega kolesarja in zabavljača, s katerim ni nikoli dolgčas. Pričakuješ kakšen unfollow s strani veganov zaradi sodelovanja v Rotnikovem projektu MooHero?
Janez: Moto Rotnikovega projekta je “naredimo krave srečne”, kar sovpada z vege razmišljanjem. Kvečjemu pričakujem kako vege folowerko več 😀

Če bi lahko preživel 24 ur z eno domačo in eno tujo kolesarko, kateri dve bi to bili? Če ti je vprašanje neprijetno, lahko odgovoriš, kateri dve sta najbolj simpatični, tako bo volk sit in koza cela.
Tuja: Mariana Pajon. Domača: Pred intervjujem nisem imel nobene naciljane, zato sem se odločil, da se glede tega izobrazim. Pogledal sem si galerijo pokalne podelitve OGK in ugotovil, da je Vita Movrin kr sošolka 😉

Glede na to, da rad izumiš kaj novega, lahko pričakujemo kakšno mtb noviteto s tvoje strani?
5 let nazaj, ko sem bil zagrižen optimističen študent, sem za diplomsko nalogo poizkusil razviti “smart rebound”. Rebound bi bil vedno do konca odprt, razen takrat, ko bi sistem zaznal, da je povratna sila na voznika prevelika in bi ga nato v milisekundi primerno zaprl. Tako bi dosegel popoln oprijem s podlago, brez da bi te kakšna kompresija “zjebala”. Zapravil sem pol leta življenja in proizvedel kup smeti, iz usmiljenja pa so me profesorji spustili na podiplomca. Takrat sem si zaprisegel, da se bom mtb novitetam raje odpovedal.


Foto Klavdij Blažko

mtb.si: Zdaj si pa res že tako dolgo v Črnem trnu, da te imajo ljudje že za Wajduca. Kolikšen kos tvojega srca pa še bije za domači Deš Fleš? Si kdaj razdvojen?
Janez:
Moje srce je bilo za Črn Trn že prej, kot je Deš Fleš sploh obstajal. Ampak saj veste, srce ni edini organ 😉


Johnny, MooHero Urban in Pohorska šunka, foto Klavdij Blažko

mtb.si (standardna): Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?
Janez: V francoskih alpah s tapravo klapo.

Tvoj popoln dan brez kolesa?
Na jadrnici z neomejeno količino pira.

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil gorskega kolesa?
Verjetno bi bil cele dneve na lokalni plezalni steni, tako kot vsak drugi Šempetrc.

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu.
Temno črn yt tues, kadar mu dela foxov shock.

Tvoje prvo kolo?
Rozasto, z belim zlomljenim plastičnim zicem.

Tvoj vzornik?
Postajam že star, tako da mi je Miran Vauh vedno bolj za zgled 😀

Tvoj mladi obetavnež za prihodnost?
Med gledanjem galerije OGK sem opazil tudi, da je Tim Rovtar pobral daleč največje število pokalov. Mislim, da je počasi čas, da mu mama kupi DH-jca.

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?
Glej naslednje vprašanje.

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?
Bil je blatno počasen B4X v Šoštanju 2 leti nazaj. Za zadnji skok se je bilo treba precej pomartrati. Dal sem se za sedež misleč, da bo šlo ravno za las čez. Seveda skoka nisem preskočil in ker nisem imel nič več rezerve v hodu, je bil dovolj le nežen dotik roba pristanka, da sem pustil kolo za seboj in pristal na flat na glavo. V kombinaciji z spdji je tako nastal smrtonosen katapult. Kolo je zletelo v publiko in skoraj ubilo lokalnega otroka, do katerega so reševalci stekli najprej, saj se je tako ustrašil, da je začel jokat. Po 15 minutah se nisem mogel več premikati. Ko so moje muke videle legendarne pohorske šunke, so mi priskočile na pomoč rekoč: “Čuj, tu poplakni 2 naklofena z viskijem pa idi pod vroč tuš.” Naklofen naj bi namreč zrelaksiral mišice, viski pa pospešil prekrvavitev. Upošteval sem njegov nasvet (brez tuša in 10x dozo viskija itak) in drugi dan sploh nisem čudil posledic padca!

Uvodna fotografija je iz (Damjanovega) osebnega arhiva, foto Nejc Rošer/Trust

Preberi še
Na verigi: Kevin Berginc
Na verigi – pravila in dosedanji izprašani

Freestyle zaposli
Wheelbase Koloset Trgovina Ride Freestyle Giant
Sledite nam