Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
26. aprila 2017

Avstrijec z uvrstitvijo med deseterico najhitrejših na svetu in letošnji zmagovalec DH Lošinj o progi, ki bo čez leto dni prvič gostila dirko svetovnega pokala.


30-letnik iz Schladminga je minulo nedeljo dobil Downhill Lošinj, otvoritveno dirko pokala v spustu Unior Downhill Cup. Bil je najbolj zveneče ime na štartu, saj ima od lani ima eno uvrsititev med najhitrejšo deseterico na svetu, 8. mesto z dirke svetovnega pokala v Vallnordu v Andori, na svetovnem prvenstvu v Val di Sole pa je bil 12.

Zato bo ta teden na prvi dirki v Lurdu moral tekmecem odgovarjati na številna vprašanja, kakšna je proga na prizorišču, kjer se bo prihodnje leto začel svetovni pokal.

V nadaljevanju je povzetek, zgoraj pa v zvočnem zapisu izvirnik.

Andrej: Kakšna se ti zdi proga?
Markus: S štarta vidiš morje, prekrasno je. Na progi pa ogromno skal, kar strah me je bilo. Do telesa in obročev proga ni prijazna. Poskusil sem najti tekočo linijo in mislim, da mi je uspelo.

Je to proga za svetovni pokal?
Zagotovo, zadnjega dela na ulici se bomo pač morali navaditi, zgoraj pa je proga zares zahtevna. Niti dveh ali treh metrov ni, kjer bi se lahko sprostil.

Gotovo si si progo ogledoval tudi za svojega kolega v ekipi (svetovnega prvaka Dannyja Harta in podprvaka Laurieja Greenlanda).
Seveda, med seboj si pomagamo, lani nam je šlo odlično. Seveda bosta dobila informacije od mene.

Kaj pa boš svetoval najhitrejšim na svetu? Naj si priskrbijo veliko gum?
Sam sem imel pravzaprav le en defekt, za to progo je treba dobro nastaviti vzmetenje. Vsega jim pa seveda ne bom povedal, nekaj prednosti moram zadržati zase, saj sem šel pogledat in imam informacije.

Preberi še
Na lošinjski generalki za svetovni pokal na vrhu Monika Hrastnik in Markus Pekoll

Fotografija Klemen Humar

Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam