Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
3. februarja 2011

Eden najuspešnejših slovenskih gorskih kolesarjev pri 27 letih, a po že kar 13 tekmovalnih sezonah obeša štartne številke na klin. Kolesa pač ne.

Eden najuspešnejših slovenskih gorskih kolesarjev pri 27 letih, a po že kar 13 tekmovalnih sezonah obeša štartne številke na klin. Kolesa pač ne. Pred kamero in mikrofon mtb.si smo ga dobili pred dnevi po turi na Primorskem.

Njegova tekmovalna kariera je bila dolga in uspešna. Začel je v paralelnih slalomih in dvobojih, nadaljeval v spustu in 4krosu. Z dvema dvanajstima mestoma v 4X na svetovnem pokalu v Schladmingu (2004, 2006) ter s 6. mestom na EP v 4X 2009 v Ajdovščini je mednarodno najuspešnejši Slovenec v tej disciplini. Doma je osvojil pet naslovov državnega prvaka (2x mladinskega in 2x članskega v DH, 1x članskega v 4X) ter sedem naslovov pokalnega prvaka (2x med mladinci in 1x med člani v DH, 3x v 4X).

Posamičnih zmag se je nabralo več deset. Njegov neslaven rekord bi lahko bilo število zlomljenih ključnic in drugih kosti, a to je že pozabljeno …

A 27-letnik iz Arje vasi je vendarle mlad za slovo od dirkanja. Motivacijo je izgubil lani avgusta, ko se ni znašel na seznamu reprezentantov za svetovno prvenstvo v Kanadi. Svoj prav ima selektor, ki je postavil pogoje, in svoj prav ima Luka, ki po poškodbi na domači dirki ni šel na svetovni pokal v Avstrijo, kar je bil pogoj na nastop na SP.

Zdaj bo kolesaril za svoje veselje, verjetno nič manj kot doslej. Ture, parke in svoj mali motokros motorček (pit bike).

Je morda šel med upokojence zaradi dekleta? Na to in še vrsto vprašanj je Luka odgovoril v videu.

foto Peter Perunović

www.kc-novak.com/luka-novak/
twitter.com/LukaNovak

Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam