Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
16. julija 2014

Tu je druga epizoda serije Jana Poriča, z ekipo je obiskal Maca, ki ga je peljal na Kobariški Stol in ga obesil na jekleno vrv.

Bovec z okoliškimi gorami je bila druga destinacija Projekta 5 – tokrat nas je naokoli popeljal Marko Mac Šimenc, za začetek kar na vrh Kobariškega Stola. Vzpon s kolesom po makadamski gozdni cesti traja dobro uro in pol, nagrada na vrhu pa je prečudovit razgled vse do morja in nazaj na Julijske Alpe.

V dolino nas je vodila kolesarska pot, ki je speljana po stari vojaški poti iz prve svetovne vojne, na kar nas spomnijo nekateri spomeniki ob poti. Po travnikih in v gozdu se izmenjujeta zemlja ter skalnata podlaga, ki predstavlja dodaten izziv za zahtevnejše kolesarje, predvsem v mokrem vremenu, ki je spremljalo tudi nas.

Nato pa je sledilo tisto, zaradi česar smo pravzaprav izbrali to destinacijo – zipline s kolesom, ki je letošnja novost v Sloveniji! Jeklena vrv, ki je napeta z ene strani doline na drugo stran in po kateri se skupaj s kolesom preko soteske spustimo na nadaljevanje kolesarske poti na sosednjem hribu. Spust po jeklenici skupaj s kolesom je bil vsekakor vrhunec poti in pravo adrenalinsko doživetje, vsi smo bili navdušeni!

Nadaljevanje poti, po kateri smo se z vrha Kobariškega stola spustili za 1.200 metrov nadmorske višine, smo zaključili ob reki Soči, ki je pravi simbol celotne bovške kotline.

“Zipline s kolesom je bila odlična izkušnja, saj ponuja veliko zabave in novih užitkov, kakršnih do sedaj še nisem imel možnosti izkusiti. Zahvalil bi se Macu za odlično vodenje in organizacijo, hvala pa tudi apartmajem Supermjau za prijetno bivanje v osrčju Bovca,” je bil ob zaključku drugega dela Projekta 5 navdušen Jan.

{loadposition inside}
O Projektu 5: Ideja za projekt je nastala v glavi Jana Poriča, nekdanjega uspešnega tekmovalca v spustu s kolesom. Obiskati pet različnih lokacij v Sloveniji, ki so tako ali drugače povezane s kolesarjenjem, vse to pa ujeti v fotografski objektiv in v atraktivne video vsebine. Na koncu projekta bo 5 najboljših fotografij premierno objavljenih v reviji “Bike magazin”.

Sponzorji projekta:
Zavarovalnica Triglav | Under Armour | Leatt | Five Ten | Fitzone | Funsports | 661 | MTB.si

Foto Uroš Modlic, video Mateja Starman. Več fotografij na strani projekta projekt5.janporic.si


Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam