8. januarja 2023

Zima nam gre na roko. Ne le, da se odpirajo parki in traili, tudi pred/po-božične/novoletne fure so bile prijazne še malo bolj zmrznjenim, ki bi sicer kolesa najraje odložili do spomladi.

Skupinske fure držijo lokalne MTB skupnosti skupaj. Poleg urejanja poti in še česa.

S prednovoletnega vzpona na Planino (Planinsko goro), 784 m visok vrh na Gorjancih v občini Krško, poroča naš #mtbjv dopisnik Majh.

Prednovoletni vzpon na Planino

Klasičen zaključek kolesarskega leta, ki pa je vsako leto bolj fajn.

Najprej je bila na zbornem mestu le mizica z loncem čaja in polno nekih flaš. Pa smo prišli prvi in se nismo nič jezili, ko smo čakali zamudnike in zato startali malenkost kasneje, ker tudi pokušino arcnij si ne gre na dušek vzeti.

Vzpon pelje po asfaltni cesti, ampak so nakloni tako nekolesarski, da smo naredili kar nekaj (ta)kratkih postankov do vasice Planina. Tam so nas na kmetiji Stipič pričakali z bogato obloženo mizo polno domače jedače in pijače. Na zaključnem delu vzpona pa smo še zadnjič odvili pozdraviti oba policaja na mejnem prehodu, ki pa se sramežljivo nista želela slikati z nami. K’r slabo :/

Na spustu sem pa zadnja leta vedno prijetno presenečen, ker se pojavljajo novi hudi odseki na stari stezici proti dolini. Bravo Kolesarsko društvo Team Bajk Doktor in ostali pomagači-ce.

V imenu dogodka je vzpon, za video je bil spust bolj zanimiv

Za jubilejni spust ob koncu leta pa so že obljubili nekaj novega.

Srečno 2023.

Oglej si še

Video 1/4ek: Božički so spet opravili svoje

Sledite nam