Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
14. aprila 2016

Shimano XT Di2. Elektronsko prestavljanje tudi pri razredu nižje.

Elektronsko prestavljanje po zgledu cestnih komponent se seli tudi v razred nižje, v tisti najbolj hvaležen, oziroma primeren za zahtevne uporabnike, ki pa ne posegajo po najzveličavnejši skupini komponent.

Kot je pri japonskem proizvajalcu komponent v navadi, najprej najboljše predstavi pri premijski skupini XTR in nato z enako tehnologijo nadgradi pri nižjih skupinah. Sedaj je prišel na vrsto XT v elektronski različici. Septembra namreč prihaja na trg izvedenka Di2 z oznako M8050.

Prestavne ročice imenovane FIREBOLT so na prvi pogled enake, le da imajo nekoliko krajši hod prestavljanja (short single click). Le tega je moč prilagoditi tudi občutkom prestavljanja posameznika. Poleg tega je moč spreminjati tudi pozicijo menjalnega gumba, da je ta čim bolj na dosegu prstov in omogoča hitrejše oziroma lažje prestavljanje. Če bo kolesar uporabljal prestavni sistem z dvema verižnikoma spredaj, bo moč pretikati spredaj in zadaj le na eni menjalni ročici (možnost nastavitve) ali pa z levo pretikate navzdol in z desno ročico navzgor.


XT Di2 ima novo Bluetooth povezavo na Shimanov program E-TUBE (program za komunikacijo prestavljanja Di2). Preko sistema Bluetooth lahko kolesar ali serviser brezžično komunicirata in nastavljata menjalnike tudi s pomočjo aplikacije na telefonu ali tablici. Kar pomeni, da že doma na daljavo nastavite delovanje menjalnikov in prestavna razmerja. Poleg vsega pa je vse skupaj “začinjeno” s sistemom D-FLY, ki kolesarju omogoča, da preko druge naprave (mobilni telefon) spremlja baterijo in prestavni sistem.

Zmogljivost baterije je enaka tisti pri skupini XTR, čas polnjenja baterije je okoli ure in pol.

cycle.shimano-eu.com 

Foto Shimano

Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam