TRP TR12
Freestyle zaposli
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
24. maja 2020

TR12. Menjalnik in ročica, ki sta združljiva s kasetami in verigami SRAM, Shimano, SunRace in e*thirteen.

TR12 je evolucija menjalnika DH7, oba pa sta plod tesnega sodelovanja med petkratnim zmagovalcem seštevka svetovnega pokala v spustu Aaronom Gwinom, njegovim mehanikom Johnom Hallom in ekipo inženirjev znamke TRP.

Na kratko

Razpon novega menjalnika je med 10 in 50 zobmi, kar pomeni, da ne bo deloval s kasetami Shimano, ki imajo razpon do 51 zob, združljiv pa je z vsemi ostalimi kasetami Shimano, Sram, SunRace in e*thirteen. Zgornji “pulley” ima 11, spodnji pa 15 zob.

Prednost menjalnika je v ročici imenovani Hall Lock, poimenovani po Johnu Hallu. Je ena ključnih lastnosti pogonskega sklopa, saj omogoča zaklep B člena okoli pritrditvenega vijaka in zagotavlja dodatno stabilnost in manjši hrup pri premikanju verige. Hall Lock se lahko sprosti in omogoči lažje odstranjevanje zadnjega obročnika.

Na voljo bo v treh barvnih kombinacijah – črna, zlata in srebrna zunanji in zgornji del sta karbonska, notranji del kletke in ostali deli pa so aluminijasti.

Prestavna ročica

Ker je hitrost prestavljanja ključnega pomena, so pri TRP razvili novo prestavno ročico, ki deluje enako kot je gibanje palca – tako je prestavljanje s palcem linearno in ne takšno, kot so kolesarji vajeni pri sistemih Sram in Shimano, kjer se palec pri prestavljanju vrti v loku. Hkrati omogoča tudi nastavljanje prestavne ročice.

Kot zanimivost – na delu menjalnika je narisan tudi indikator verige, ki ti pomaga, da verigo pravilno skrajšaš na pravo dimenzijo. Verigo enostavno poravnaš ob simbole na menjalniku in dobiš idealno dolžino.

Cena kompleta naj bi bila evro manj kot 300.

Več izveš na trpcycling.com.

Fotografije proizvajalec

Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Koloset
Sledite nam