Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
23. aprila 2020

Gremo se mmuvat z novim izdelkom slovenskega podjetja, ki maja prihaja na Kickstarter. HydroBelt je pas s hidracijskim sistemom in žepi.

V mesecu maju gre na KickStarter izdelek slovenskega podjetja MMUVE. Ob razvijanju HydroBelta so zadnji dve leti mislili tudi na gorske kolesarje.

Ni vse pederuša

Kolesarji tekočino in drugo, kar nosimo s seboj na kratke in daljše ture, prevažamo na različne načine. Pijačo v bidon ali v mehu v nahrbtniku, potem so tu zračnice, tlačilke in žepno orodje, pa kakšen kos oblačila, prigrizek, telefon, ključi, nekaj drobiža … ki najdejo svoje mesto v torbicah na kolesu, žepih na dresu, nahrbtniku …

Nekje vmes med tlačenjem v žepe in nošenju nahrbtnika so tudi torbice za okoli pasu. Fanny-pack, hip-pack, belt bag, moon bag, belly bag, bum bag … pederuša, kakor hočeš. To, kar je zadnja z razvojem enduro sloga gorskega kolesarjenja doživelo razcvet, nekako ni enako, saj se nosi le na hrbtni strani.

Kar nekaj znamk ponuja takšne torbice. V večje gre vse našteto, pri manjših pride prav, če imaš naprimer zračnico in tlačilko/bombico pritrjeno na kolo, ter če s seboj ne potrebuješ anoraka. Za krajše vožnje so takšne torbice s težo okoli pasu oziroma na bokih dobra alternativa tovoru na hrbtu.

HydroBelt

Takšen je tudi HydroBelt slovenskega podjetja MMUVE. Opisujejo ga kot pas s hidracijskim sistemom in žepi. Torej rešuje hidracijo in prenašanje malenkosti, ob tem pa naj bi s svojo obliko reševal nekaj težav z bolečinami v križu in nepravilno držo, tudi preznojena površina je manjša.

Meha za tekočino sta dva, z litrom ali 0,75 litra prostornine, oba z drsnim zapiranjem, praktičnim za polnjenje, zapiranje in čiščenje. Cevka se pripne “na klik”, ustnik ima pokrovček, na pas ali oblačila se pripne z magnetom. Priložen je komplet za čiščenje in sušenje!

Material torbice je nepremočljiv in izolira tekočino. Ima večji žep nad mehom, pri strani pa dva manjša.

Pas je v večih velikostih in zaenkrat v dveh barvah.

Poleg kolesarjenja je HydroBelt primeren tudi za tek in vrsto drugih dejavnosti na prostem.

Na KickStarter

HydroBelt sta leta 2018 začela razvijati Vid Možina in Klemen Mulec, danes stara 27 oziroma 30 let. Ustanovila sta podjetje MMUVE in zdaj imata v rokah uporaben izdelek v prototipni fazi. Prototipe so izdelali na Kitajskem, tam bo tudi serijska proizvodnja, pa če sta si še tako želela, da bi bil izdelek povsem slovenski.

MMUVE se pripravlja na kampanjo na platformi za skupinsko financiranje KickStarter, ki se bo začela v maju. Tako si želijo zbrati sredstva za začetek serijske proizvodnje. Sledi jim in obveščen boš, kdaj gre zares.

www.mmuve.com
Instagram @mmuve_hydrobelt
Facebook @mmuvehydrobelt

Vse fotografije MMUVE

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam