Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
16. januarja 2020

Poznaš sestavljanko z lešniki in veverico? Ne? Potem pa zagotovo poznaš Lego kocke. Prav taka sestavljanka je tudi nahrbtnik Outentic.

Poznaš sestavljanko z lešniki in veverico? Ne? Potem pa zagotovo poznaš kocke Lego. Prav taka sestavljanka je tudi nahrbtnik Outentic.

Ekipo Outentica sem spoznal na Transalpu. Ne, fantje in punca iz Muenchna niso tekmovali, ampak so kot partnerji dirke predstavljali svoj nahrbtnik. Kar nekaj tekmovalcev je pot čez Alpe prepeljalo z bisago čez pleča. Tudi jaz sem prvo, najdaljšo in najhladnejšo etapo, odpeljal z lahkim športnim nahrbtnikom. No, nahrbtnik Outentic je drugačen.

Outentic se prilagaja tvojim potrebam. Če rabiš samo majhen nahrbtnik za majico in tablico, ga imaš. Če rabiš torbo za v mesto, jo imaš. Če greš na celodnevno turo, bo 23 litrov volumna verjetno dovolj. Boš med turo nosil kolo? Haha, ne bo treba, Outentic ga bo nesel namesto tebe. Bi nesel tudi električarja?

Outentic je nahrbtnik z modularno zasnovo. Malo spominja na plazovne nahrbtnike ABS. Osnovni “Basepack” je nahrbtnik z močnim hrbtiščem, ščitnikom hrbtenice, žepom za vodni meh in skromnimi osmimi litri prtljažnika. Na naramnice ter bočni in prsni pas lahko s posebnim sistemom pritrdiš bidon, etui za telefon ali manjšo torbico za potrebščine.

Ker 8 litrov volumna za nahrbtnik res ni veliko, si na osnovo pripneš še glavno, 15-litrsko “Casual” torbo. Ta že občutno poveča uporabnost nahrbtnika. Štiritočkovno vpetje je zanesljivo in enostavno. Namesto z zadrgo se na vrhu zapira z zvijanjem, tako kot suha vreča. Torba je seveda nepremočljiva. In če ji namesto baze pripneš trak, se iz nahrbtnika spremeni v veliko pedertašno.

Planinec je kolesar, ki v gore nosi svoje kolo. Z Outenticom bo to šlo še lažje. Na osnovno pripneš okvir z dvema nastavljivima kljukama. No, najprej ju je treba prilagoditi, potem lahko objameta katerikoli okvir. Na nahrbtniku seveda ni več prostora za “casual” torbo, zato jo s trakovi pritrdiš ob okvir kolesa.

Nahrbtnik Outentic je prava sestavljanka z nešteto možnostmi. Ponaša se z nagrado “reddot award 2019 winner”. Mislim, da si jo zasluži. Preizkusil sem ga na cilju Transalpa. Oprtal sem si ga na rame in nanj pripel še kolo. Na obali jezera Molveno z njim res nisem plezal čez skale, vseeno pa sem hitro dobil občutek, da je zaradi dvotočkovnega vpetja kolo na hrbtu zelo stabilno, hkrati pa pušča prosti obe roki.

Nahrbtnik je narejen iz trpežnih materialov, naramnice in trakovi pa so močni kot pri velikih alpinističnih nahrbtnikih. Je to potrebno? Je, saj je nosilnost nahrbtnika kar 25 kg! Outentic torej lahko prenaša tudi električno kolo. Vpražanje pa je, če boš ti lahko prenašal Outentica.

Outentic morda ni najbolši nahrbtnik za dirko Transalp, avanturistično popotovanje prek Alp pa je že njegovo igrišče. Ekipa Outentica je tako prepričana v njegovo uporabnost in kvaliteto, da ti po nakupu ponuja tridesetdnevno garancijo zadovoljstva. Za nekatere je to le še ena neumnost, prav gotovo pa se bodo našli tudi taki, ki bodo zaklicali: “To je to!”


Je enostavno, kajne?

Outentic na spletu.

Fotografije proizvajalec

{loadposition inside}

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam