Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
28. aprila 2015

S slovenske predstavitve obročnikov in vilic švicarske znamke.

V novem katalogu ter v prodajni mreži Slovenski kolesarski mojster boste našli kar nekaj novosti, od avtomobilskih prtljažnikov Bn’B Rack do hidracijskih nahrbtnikov USWE ter nosilcev bidonov in bidonov Race One. Hkrati se je vidno okrepila ponudba znamk Mavic in DT Swiss, s predstavitve novosti slednjega poročamo v nadaljevanju.

Obisk spletne strani DT Swiss vam bo takoj razkril najnovejše obročnike, ki že nosijo oznako 2016 – model BR 2250 Classic je izdelan za “fat bike” in predstavlja dobro alternativo za vse ljubitelje debeluhov, ni pa ravno ključen prodajni izdelek. Za večino kolesarjev so veliko bolj zanimivi na sejmu Eurobike predstavljeni obročniki serije 1700 Spline Two ter vilice OPM.

V hierarhiji DT Swiss so obročniki X, M in E 1700 Spline Two uvrščeni v vstopni razred, s ceno 600 evrov in visoko kvaliteto pa seveda prekosijo marsikateri drugi izdelek vstopnega razreda. Obročniki so na voljo v 27,5- in 29-palčni različici, v obeh različicah pa dobite izdelek iz kvalitetnega aluminija, konstrukcijo z ravnimi naperami SPLINE ter račno Ratchet System®. Različice X, M in E se razlikujejo po širini obroča in namembnosti – notranja širina modela X je 20 mm (XC), pri M znaša 22,5 mm (trail), pri E pa 25 mm (enduro, all-mountain). S tem se spreminja tudi teža, ki se vrti okoli 1,6-1,8 kg. Obročniki so pripravljeni za uporabo brez zračnic in imajo tudi že vstavljen primeren tubeless trak, pesta pa so izdelana za rotorje standarda Center-Lock, združljiva pa so z okvirji in vilicami z 12 mm zadnjo osjo ter 15 ali 20 mm prednjo osjo.

Ob tem se dotaknimo še označbe modelov DT Swiss, ki vam bo olajšala prebiranje kataloga. Modeli s tremi črkami v imenu predstavljajo najvišji nivo, tu je praktično vse karbonsko in zelo drago (npr. XRC 1250). Drugi nivo je označen z dvema črkama, tretji pa z eno. Same črke pomenijo disciplino oz. slog vožnje in so razumljive. Številka predstavlja konstrukcijo obroča in nakazuje na težo; serija 1700 ima tako obroč spojen z vstavljenim “rokavom”, ki se povsem ujema z notranjo obliko profila obroča, obroč serije 1900 pa je spojen z dvema kovinskima vstavkoma. Ime poleg modela označuje konstrukcijo pletenja (npr. Spline, Tricon …).

Vilice OPM

OPM pomeni One Piece of Magnesium in kaže na enodelno konstrukcijo nog in mostička iz zlitine magnezija. Vilice so povsem črne, kar je odmik od dosedanje prakse DT Swiss, na voljo so za vse tri dimenzije obročnikov in s hodom od 100 do 150 mm (ni nastavljiv), teža pa ob tem znaša od 1.575 do 1.690 gramov (vse tovarniški podatki). Za zdaj so na voljo različice za vse tri dimenzije plaščev, a se bo 26-palčni model verjetno hitro poslovil. Na voljo sta modela O.D.L. in O.L., kar označuje možnosti načina delovanja. O je “open”, D je “drive”, L pa “lockout”, torej nekakšna različica sistema CTD, kot ga ima Fox. Zanimivost je ta, da je položaj L pri modelu O.D.L. absolutna blokada, kar naj bi bil osamljen takšen primer v svetu vzmetenja. Vsi proizvajalci namreč prisegajo na nekaj delovanja, tudi če je vzmetenje zablokirano. Vilici sta ocenjeni na 859 in 599 evrov, na voljo pa je tudi ročica za upravljanje s krmila.
Vilice OPM so resen kandidat za nadgradnjo kateregakoli XC kolesa, v verziji z več hoda pa se bodo lepo podale tudi vsem trail kolesom.

www.skm.si
www.dtswiss.com

Vse fotografije DT Swiss

Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam