6. decembra 2018

Dve leti razvoja, testiran in dokazan na dirkah svetovnega pokala, sedaj na voljo tudi navadnim smrtnikom.

Po dveh letih razvoja, prvič viden na prvi dirki svetovnega pokala v Lurdu 2017, nato pa temeljito preizkušen pod zadnjicami Lorisa Vergierja, Luca Shawa in Grega Minnaarja, sedaj predstavljen tudi v serijski različici.

Novi V10

Projekt nastajanja se vleče na začetek zime leta 2016, nato predstavitev na prvi dirki sezone 2017, kjer so s takrat revolucionarnim 29-palčnim kolesom za spust s popolnoma novo nihajko Sindikatovi jezdeci na kvalifikacijiah osvojili 1., 3. in 6. mesto, nato pa le dober mesec kasneje z Gregom Minnaarjem tudi prvo zmago in sicer v Ft. Williamu. A s tem razvoja še ni bilo konec, vmes pa v letošnji sezoni tudi prva zmaga Lorisa Vergierja in par kvalifikacijskih zmag Luca Shawa.

Novi V10 je tu in to v dveh različicah27,5 in 29-palčni. Prvi bo na voljo v velikostih S, M in L, večji pa v M, L in XL. 27,5-palčno različico so razvijali vzporedno z večjim bratom, tako da so karakteristike enake, tudi 215 milimetrov hoda na zadnji nihajki.

Vse ostalo

Mere, geometrija, prednosti, dodatne fotografije, hod … konfiguracija opremskih različic in seveda možnost nakupa le okvirja z zadnjim blažilcem … To ter ostale informacije najdeš na santacruzbicycles.com. Cene? Nekako od 3250 evrov za okvir z blažilcem dalje.

Foto proizvajalec

Sledite nam