MDE Stray
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
3. julija 2022

Znamka MDE je na trgu že dve desetletji, pohvalijo se lahko s ponudbo petih različnih okvirjev, najnovejši pa je vsegorski Stray.

Italijanski trgovec in proizvajalec gorskokolesarskih okvirjev MDE slovi po tem, da vsa kolesa lastne blagovne znamke nastanejo v domači delavnici. Od skic in 3D moduliranja vse do izbire cevi in varjenja. Kot novost in nekaj med razredoma trail in enduro so predstavili zanimiv aluminijast vsegorski okvir, ki je lahko 29-, 27,5-palčna ali pa mullet izvedba.

Na kratko

Okvir je izdelan iz aluminija serije 7000, nihajka pa je zvarjena iz kombinacije strojno obdelanih delov po tehnologiji CNC in pa hidroformiranih aluminijastih cevi. Pri MDE v osnovi ponujajo velikosti S, M, L in XL, stranka pa lahko ob doplačilu 200 evrov naroči po meri narejen okvir. Pri modelu Stray uporabljajo sistem vzmetenja I-Link 2.0, se pravi enak sistem kot pri modelih Carve in Damper. Na zadnjem delu okvir ponuja 150 milimetrov hoda, spredaj pa se lahko namestijo vilice s 160 milimetri hoda (29-palčna izvedenka) ali 150 milimetrov (27,5-palcev). Na zadnjem delu je prostora za pnevmatike širine 2,4″ pri 29-palčni oziroma 2,8″ pri 27,5-palčni izvedenki. Nosilca osi (dropout) sta na voljo v dveh dolžinah in imata integrirana nosilca za zavoro in za menjalnik. Teža? Okvir brez blažilca tehta 3,1 kilogram (velikost M).

MDE Stray in geometrija

Stray 29er

  • Kot krmilne cevi znaša 65, efektivni kot pa je 77,9-stopinjski. Cevi ob verigi so dolge 442 milimetrov, doseg (reach) pa se giblje med 439 (S) in 514 milimetri (XL). Gonilni ležaj je postavljen 24 milimetrov nižje od sredine osi obročnikov.

Stray 29/27,5 (mullet)

  • Kot krmilne cevi znaša 64,5, efektivni kot pa je 77,4-stopinjski. Cevi ob verigi so dolge 428 milimetrov, doseg (reach) pa se giblje med 440 (S) in 506 milimetri (XL). Gonilni ležaj je postavljen 18 milimetrov nižje od sredine osi obročnikov.

Stray 27,5

  • Kot krmilne cevi znaša 64,5, efektivni kot pa je 76,9-stopinjski. Cevi ob verigi so dolge 428 milimetrov, doseg (reach) pa se giblje med 440 (S) in 515 milimetri (XL). Gonilni ležaj je postavljen 8 milimetrov nižje od sredine osi obročnikov.

Cena? Okvir brez blažilca je na voljo za manj kot dva tisočaka, natančneje za 1990 evrov. Za nekaj doplačila lahko naročiš še krmilni ležaj ali anodizirane vijake pri nihajki. Če želiš drugačno barvo nalepk, so te brezplačne, nabor pa je velik. Prav tako je na izbiro okvir v črni barvi.

Vse informacije najdeš na mdebikes.com.

Fotografije proizvajalec

Preberi še

Spectral ni samo en, za celo družino jih je!

Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam