Energija bikes
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
9. novembra 2016

Presaditev uspela. S 26 na 27,5 palca in vrnitev k aluminiju.

Operator je bilo eno zadnjih koles s 26-palčnimi obročniki v svetovnem pokalu v spustu. Z na novo zasnovanim okvirjem pa je tudi Konin spustaš pristal na 27,5 palca.

Operacija

Če je bil vrh ponudbe pri staremu modelu sestavljen okoli karbonskega okvirja, je Kona za novo nastalega Operatorja odšla k svojim koreninam in se zopet posvetila aluminiju. Hod spredaj in zadaj je še vedno pri 200 milimetrih, prav tako tudi širina osi.

Na novo so se poigrali tudi z geometrijo, saj sedaj namesto standardnih velikosti S, M in L, svojo ponudbo pričenjajo z M in končajo pri XL. Navkljub večjemu obsegu obročnikov so uspeli zadržati dokaj kratke obverižne cevi, ki sedaj merijo 423 milimetrov in so le za 3 milimetre daljše od predhodnika. Kot krmilne cevi sedaj znaša 63 stopinj in je za stopinjo položnejši.

Oprema

Na voljo bodo tri različice. Operator s prestavnim sistemom Sram X7 1×9, vilicami Boxxer RC, zadnjim blažilcem RS Kage R, zavorami Sram Guide R in obročniki Sun Ringle bo predstavljal najugodnejšo izpeljanko. Srednji, imenovan Operator DL, bo imel nekoliko boljši zadnji blažilec RS Kage RC, gonilko Shimano ZEE, 10-redni prestavni sistem Sram GX ter obročnike Mavic EX729. Najžahtnejši Supreme Operator bo opremljen s prestavnim sistemom in gonilko Sram X01 DH, zavorami Sram Guide Ultimate, vilicami RS Boxxer WC ter obročniki Novatec Demon.


Konina Connor Fearon in Graham Agassiz sta Operatorja dodobra stestirala.

www.konaworld.com

 

Casio GShock
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
Sledite nam