Kolesarjeve sanje, Atherton Bikes
29. januarja 2022

Znamka koles najbolj spustaške družine vseh časov. Brata in sestra Atherton ter njihov istoimenski projekt.

Od računalniške risbe preko 3D printa, ročnega spajanja, vse do končnega, po meri sestavljenega kolesa. Tokrat vsegorski Atherton Bikes AM.150.

Kaj imajo skupnega Rachel, Gee in Dan? Priimek in to, da imajo vsi skupaj več zmag na dirkah kot katera koli kolesarska družina do sedaj. Imajo svojo ekipo Atherton Racing, njihova blagovna znamka se bliža starosti dveh desetletij, že tretje leto pa pod to znamko izdelujejo kolesa.

Na kratko o Atherton Bikes

Piers Linney (Dragon’s Den) se je bratoma in sestri pridružil kot soustanovitelj novoustanovljenega podjetja Atherton BikesV zgodbo so vključili ljudi iz podjetja Robot Bike Co.

Ed Haythorntheaite – nekdanji Danov mehanik iz leta 2006, Ben Farmer in Andy Hawkins (oba prihajata z znanjem iz vesoljske tehnologije in formule 1) so strokovnjaki pri izdelavi kompozitov in dodatkov ter mojstri 3D tiskanja. Tak pristop je pomemben predvsem zaradi popolne prilagoditve vsakega okvirja posebej.

Svoj lonček je pridal tudi starosta snovanja vzmetenja Dave Weagle. Skupaj naj bi ekipa z uporabo najnovejše tehnologije oblikovala resnično “high end” okvirje.

Kolesa najdeš na spletu: athertonbikes.com.

Oglej si še

Kolesarjeve sanje

Sledite nam