Yeti ARC
Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
21. julija 2020

Pomembni mejniki v kolesarski industriji se ponavadi slavijo s kakšno posebno modelno izvedenko določenega kolesa. Pri znamki iz Kolorada ni nič drugače. Ob 35. obletnici Yeti razveseljuje z reinkarnacijo enega najspešnejših modelov ARC, seveda z vsemi sodobnimi kosi.

Yeti je vse oboževalce in častilce kultnih znamk razveselil s posebno serijo modela ARC, ki bo na voljo v le 100 primerkih. Arc 35th Anniversary Edition. Rumena in turkizna barva okvirja ter resnično lepe in izbrane eloksirane komponente.

Na kratko

Ti imena Missy Giove, Juli Furtado, Myles Rockwell in Kirt Voreis kaj povedo? Kaj pa ARC, ARC AS in ARC AS LT? Ne? S temi modeli koles so zgoraj našteti zmagovali v spustu, paralelnih disciplinah in krosu! Yetiju so prinesli kar nekaj zmag, tudi prestižno na Mammoth Mountain Kamikaze.

Model ARC so v devetdesetih letih dvignili visoko in to nakazuje tudi jubilejna različica modela ARC, tokrat kot kolo s prednjim vzmetenjem, a nekoliko več hoda, kot ga potrebuje kroskantrijaš! Kolo sodobne geometrije z nekaterimi najprestižnejšimi komponentami bo osrečilo peščico zbirateljev.

29-palčni obročniki, 67-stopinjski kot krmilne cevi in efektivnih 76 stopinj pri podsedežni cevi. 433 milimetrov merijo cevi ob verigi, velikosti pa so S, M, L in XL. Cena? Okoli 9900 ameriških zelencev.

Bling, bling

Posebej obarvana pesta kultnega proizvajalca Chris King s pripisom Yeti 35th, moder krmilni ležaj Chris King, modro anodizirana ročica potopne opore Fox, modro obarvana zadnja stran kletke menjalnika Sram, ročaji ODI Elite Pro v yetijevi turkizni, moder prednji verižnik ter posebej za ta model barvno usklajen sedež WTB, model Silverado.

Specifikacije

  • Okvir Turq Series Carbon
  • Vilice Fox Factory 34, 130 mm
  • Menjalnik in ročica Sram XX1 Eagle AXS Custom
  • Kaseta Sram XX1 Eagle 1299, 10-52t
  • Zavore Sram Level Ultimate, 180/180 mm
  • Gonilka Sram XX1 Eagle, 32t
  • Obročniki Custom Carbon Yeti / Custom Chris King
  • Plašči Maxxis Minion DHF 2,5″ EXO spredaj, Maxxis Agressor 2,3″ EXO zadaj
  • Potopna sedežna opora Fox Transfer Factory

Dodatne informacije najdeš na yeticycles.com.

Foto proizvajalec

Preberi še

Na shod Yetijevega plemena v Kolorado

Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam