4endurance sis 1
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
25. oktobra 2018

Še en makadamkar, tale ima okvir iz aluminija in vilice iz karbona. In ne stane preveč, zlasti v akciji ne.

Kolo: Fuji Jari 1.3 (2019), velikost 56

Značilnosti

Makadamkarski strojček z okvirjem iz aluminija in vilicami iz karbona. Pravi makadamkar z možnostjo uporabe tudi za ciklokros.

Romantično razmerje

Po opremljenosti in ceni podoben moji jekleni Koni Rove ST, a že zaradi materiala bistveno drugačna. Bistveno? beri dalje.

Do stare japonske znamke Fuji pa nimam odnosa, saj v gorskem kolesarstvu nikdar ni kaj dosti pomenila. Na cesti je svetu predstavljala novosti iz Shimana, na MTB pa velja omeniti dva naslova svetovne prvakinje v maratonu z Anniko Langvad (2011 in 2012).

Priložnost za furanje

Dan po Dust Lustu na Mašunu. Vrhunska tura z Robijem Jenkom in Klemnom Čepirlom.

Vtisi

Kot že omenjeno, kolo je zelo podobno opremljeno kot moja Kona. Tudi enake mehanske kolutne zavore ima (pod drugo znamko), pa enako pogonsko razmerje z le enim verižnikom spredaj …

In nenazadnje tudi po vožnji ni tako strašansko drugačna. Jeklo mi je osebno ljubo zaradi udobnejše vožnje. Na Jariju z aluminijastim okvirjem in aluminijasto sedežno oporo gotovo dobiš več neravnin v zadnjo plat. Pri prednjem delu s karbonskimi vilicami pa bi že težko rekel, da je kakšna bistvena razlika.

Za avanture je kolo dobro opremljeno z vrsto pritrdišč za nosicle bidonov in kar se še drugega da pritrditi s temi vijaki. Posebnih mest za pritrditev prtljažnikov sicer ni, le za blatnike.

S tem kolesom te le menjava plaščev za ožje loči od dirkanja v ciklokrosu. Zaradi skoraj vodoravne zgornje cevi gre tudi lepo na ramo, cev je tam celo oblazinjena.

Proizvajalec navaja težo 10,08 kg.

Na jetra

Nič. Le preberi skupaj “fudžijari”, je hecno.

Za koga

Za nekoga, ki beži s ceste ali za gorskega kolesarja in tisto N+1 kolo, brez iskanja eksotike in brez cenovne drame. Zadovolji tudi za začetniško ali ljubiteljsko dirkanje v ciklokrosu.

Cena 1.499,00 €, akcijska 1.229,18 €

Aluminijasta Jarija sta še dva, dražji 1.1 in cenejši 1.5. Pa še dva jeklena.

Džojrajd omogočil Velo, www.velo.si

Več o kolesu na www.fujibikes.com

4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam