Valamar SI 2021
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
28. maja 2020

Makadamkanje drugače. Novi Topstone prihaja v polnovzmeteni in elektrificirani različici, z vilicami Lefty in vzmetenjem KingPin.

Večkrat nagrajeni Cannondale Topstone Carbon je zdaj še bolj terensko zmogljiv in bolj udoben. Američani so predstavili tri nova kolesa za makadamkanje oziroma gravel: Topstone Carbon Lefty, Topstone Neo Carbon in Topstone Neo Carbon Lefty.

Topstone Carbon Lefty ima v osnovi karakter legendarnega modela Cannondale Slate, igrivega kolesa za vse terene, ki ni natančno zapisano eni kategoriji, njegove lastnosti pa prenaša na drug nivo, predvsem po zaslugi vilic Lefty Oliver.

Topstone Neo Carbon in Topstone Neo Carbon Lefty sta na točki stičišča e-koles in makadamkarjev ter prinašata največ zmogljivosti in zabave v razred koles za različne podlage.

Lefty Oliver

Vzmetne vilice Lefty Oliver so lahke, z enim mostom in specifično izdelane za makadamkanje. Imajo 30 milimetrov hoda, premikajo se po enakem tipu igličnih ležajev, na enak način, kot jih najdeš znotraj robustnejšega XC bratranca Lefty Ocho. Sistem zagotavlja mehkobo in natančnost pod vsako obremenitvijo. Vilice odlikuje tudi nov dušilec Chamber, ki ima možnost blokade delovanja, hkrati pa tudi še vedno absorbira večje udarce tudi v času blokade, s čimer omogoča nenehen nadzor nad kolesom. Za enostavno uporabo imajo vilice tudi nov nastavek za pritrditev zavor tipa flat-mount, ki so ga poimenovali StopLock in omogoča uporabo brez orodja in s tem enostavno in hitro snemanje prednjega obročnika.

Topstone

Pri Cannondalu so vzeli sistem revolucionarnega zadnjega vzmetenja KingPin in ga dopolnili z novimi gravel vilicami Lefty Oliver in s širšimi obročniki za pnevmatike 650c ter ustvarili novo različico makadamkarja. Takšno, ki kolesarjem omogoča, da vozijo agresivnejše in hkrati udobnejše. Široko opremsko paleto, ki vsebuje modele Lefty 1, Lefty 3, Women’s Lefty 3 in modele s karbonskimi vilicami ter pnevmatikami 700c Force eTap AXS, 105, Ultegra RX, Ultegra RX 2 in Women’s Ultegra RX 2, najdeš na tem mestu.

Neo

… pomeni elektrika! E-verziji modela Topstone Carbon imata vgrajen Boschov sistem, imenujeta pa se Topstone Neo Carbon in Topstone Neo Carbon Lefty. Kolesi imata vse značilnosti kot Topstone Carbon, poleg tega pa še Bosch, katerega baterija omogoča domet do kar 127 kilometrov. Topstone Neo Carbon je na voljo v dveh konfiguracijah: z obročniki premera 700c in nevzmetenimi karbonskimi vilicami ali obročniki premera 650b in novimi vilicami Lefty Oliver.

Topstone Neo Carbon Lefty 650b združuje vilice Lefty Oliver in zadnje vzmetenje KingPin, poleg tega omogoča namestitev pnevmatik 650x48c. Topstone Neo Carbon z obročniki 650b in vilicami Lefty Oliver bo na voljo v dveh modelih, enako velja tudi za različico z obročniki premera 700c. Vsi pa bodo bodo v velikostih S, M, L in XL. Modelno paleto najdeš tukaj.

V videu

Dodatne informacije najdeš na cannondale.com in factorystore.si.

Fotografije proizvajalec

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam