Campagnolo Ekar
Freestyle gradimo skupaj
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
27. septembra 2020

Trinajst zobnikov na kaseti. Najmanjši z le 9 zobmi, hidravlične kolutne zavore, popolnoma karbonska gonilka in še kaj.

S skupno težo manj kot 2,4 kilograma velja za najlažjo skupino komponent razreda gravel. Širok razpon prestavnih razmerij in, po mnenju proizvajalca, brez izgub pri pretikanju med zobniki, saj so izračunana tako, da ni “luknje” med posameznimi prestavami.

Na kratko

Menjalnik je sestavljen iz 70 različnih delov, ki so bodisi iz karbonskih vlaken ali dveh aluminijastih zlitin: 7075 in 6082. Dolžina kletke je srednja, tako da je menjalnik lahko učinkovit pri uporabi kaset z različnimi razponi med zobniki.

Kasete so na voljo tri. Endurance se ponaša z razmerjem 9-36t, Gravel Race ima verižnike 9-42t, Gravel Adventure pa 10-44t. Teža kasete znaša med 340 in 415 grami.

Karbonska gonilka je na voljo v dolžinah 165, 170, 172,5 in 175 milimetrov. Verižnik pa je lahko z 38, 40 , 42 ali 44 zobmi. Teža gonilke dolžine 172,5 milometrov in z 38-zobim verižnikom znaša 615 gramov.

Prestavno-zavorne ročice so ergonomsko izdelane, da nudijo čim več udobja in opore. Prestavlja se lahko do največ tri prestave naenkrat. Teža para znaša 420 gramov. Zavorne čeljusti so narejene tako, da zagotavljajo visoko stopnjo modulacije in hiter odziv naročico. Teža čeljusti (p+z) znaša 205 gramov.

Kratka video predstavitev

S skupino Ekar naj bi bil gravel še lažji, učinkovitejši, predvsem pa kolesarjenje z več užitka. Kaj pa cena? Še čakamo, koliko jo bodo ovrednotili na trgu. So pa že obljubili, da bo Ekar serijsko prisoten na kar nekaj modelih koles z letnico 2021: Pinarello Grevil, Specialized Diverge, 3T Exploro, Ridley Kanzo, Wilier Jena, Basso Plata …

Več informacij najdeš na campagnolo.com ali na maxisport.si.

Fotografije proizvajalec

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam