13. novembra 2016

Zimska liga Istre in Kvarnerja se je začela na spremenjeni progi v Dolgi vasi, v mrazu najhitreje Mitja Tancik.

Na dobro znanem prizorišču pri brunarici v Dolgi vasi pri Kočevju se je z dirko v organizaciji KD Melamin začela deseta sezona Zimske lige Istre in Kvarnerja (ZLIK). V precej zimskih razmerah – zicer brez snega, ki leži malce višje v okolici, a pri dveh stopinjah nad lediščem – udeležba na že peti kočevski dirki v zimski ligi ni bila ravno rekordna. A prav zato je slovenska dirka na začetku serije, sledijo dirke bližje morju.

Po dirki otroških kategorij se je na spremenjen krog, ki zdaj vključuje vrsto na novo zgrajenih odsekov tamkašnjega parka, zagnalo 41 kolesarjev. S petimi krogi je v manj kot uri opravil le zmagovalec Mitja Tancik (Energijateam.com), ki je dirko zimske lige v Kočevju dobil že na finalu leta 2014. Mitja je zmagal v kategoriji do 40 let, z zaostankom dobrih petih minut pa mu je v cilju sledil zmagovalec kategoriji od 40 do 50 let Jože Vesel (KD Papež Podgorje).

Med njima je sprva kolesaril še drugi Podgurc Uroš Vene, a odstopil z defektom – dolenjska cestna rekreativca sta se v blatnih razmerah na razgibani progi odlično znašla. Tretji v absolutni konkurenci je bil v cilju Borut Križan (Energijateam.com), tik pred še enim domačinom in “energetičarjem” Janezom Dejakom, ki je tudi glavni pri organizaciji.

“Želel sem predvsem pokazati, da so razmere dobre za tekmovanje, saj so prireditelji odlično pripravili progo,” je v cilju povedal Tancik.


Član domačega KD Melamin Jurij Zupanič (št. 305) je suvereno dobil dirko najmlajših na kratkem krogu

Med mlajšimi mladinci do 17 let je zmagal Lovro Matek (BK Rijeka), med mlajšimi od 30 let pa Miha Debeljak (Energijateam.com).

Dva kroga krajšo dirko mlajših od 15 let je prepričljivo dobil Jure Rus (MBK SportR.si) iz kategorije U13 pred vrstnikom in klubskim kolegom Marcelom Gladkom ter Ivanom Merlićem (BK Montes).

Prireditelji so se uspešno še enkrat preizkusili pred mednarodno dirko (2. kategorije UCI), ki jo bodo na istem mestu priredili 3. junija prihodnje leto. Ognjišč in silnih količin čaja verjetno takrat ne bodo potrebovali, tokrat pa so v mrazu te geste prišle zelo prav vsem navzočim.


Ne prav daleč od snega

Naslednji konec tedna, v nedeljo 20. t.m., bo druga preizkušnja serije v Dražicah nad Reko. Več v našem koledarju.

ZLIKovcem sledi na www.facebook.com/mtb.zimskaliga

Na uvodni fotografiji Dejak (št. 1) in Križan (4) v dvoboju za tretje mesto na kočevski flow progi. Vse foto Gal Žvab.

ZLIK Kočevje, 13.11.2016, rezultati

Sledite nam