22. januarja 2017

BK Poreč uspešno izvedel dolgo pričakovano 4. dirko zimske lige Istre in Kvarnerja.

Dober mesec dni po zadnji dirki v šijanskem gozdičku pri Puli in po neuspeli izvedbi dirke pri Grobniku so danes dirkali ob morju. St. Bechich pri Poreču je gostil četrto dirko zimske serije ZLIK. Ne najbolj številčna udeležba, kot smo je vajeni na dirkah zimske lige, a vseeno močna konkurenca.

Rezultati

Absolutno najhitrejši je bil zmagovalec prejšnje dirke Gregor Sikošek (JB Team Novo mesto), ki je za slabih osem sekund prehitel Janeza Dejaka (Energijateam.com), tretji je bil Dalibor Babić iz BK Buzet, ki je za Sikoškom zaostal za dobrih dvajset sekund. Najboljši trije absolutno so bili najhitrejši tudi v kategoriji od 30 do 39 let.

Med master B (40 do 49 let) je zmaga odšla v roke Janiju Prešernu (BVG Gulč BTS Company). Prešeren je v absolutni konkurenci zasedel četrto mesto. Na drugo mesto v kategoriji se je s skoraj štirimi minutami zaostanka zavihtel Relvis Glavić (BK Novigrad), tretji je bil član BK Ciklus Igor Dorotić, ki je zaostal dve minuti za Glavićem zaostal.

Pri masterjih C oziroma v kategoriji med 50 in 59 let je zmagal Giovanni Marassi (GS Azzida). Marassi je bil tudi v absolutni konkurenci uvrščen zelo visoko, saj je uspel pridirkati vse do 12. mesta.

Kadeti, juniorji in kategorija do 29 let

Med kadeti oziroma v kategoriji do 17 let je prepričljivo zmagal Lovro Matek (BK Zadar), ki je za seboj pustil Tonija Skiro in Noa Bertovića (oba BBK IstraBike Labin). Lovro je bil v absolutni konkurenci na sedmem mestu. Med mladinci do 19 let je bil osamljen jezdec na progi Davide Fatorić (BK Novigrad).
Kategorija “senijorjev” do 29 let je imela kar dva predstavnika kluba Energijateam.com med prvo trojico. Zmagal je Anže Marinčič, Miha Debeljak pa je bil tretji. Vmes se je “vrinil” Sandi Bažon iz BBK Grožnjan.

Mlajše kategorije

Med dekleti do 15 let je bila na prijavljena le ena tekmovalka – Alessia Madtrangelo, med dečki do 15 let je zmagal Filip Zupančič (KD Melamin), do 13 let pa Marcel Gladek (MBK SportR.si). Med dečki do 9 let, ki so vozili krajše kroge zmagal Lenart Dejak (Energijateam.com), v kategoriji do 11 let pa Jurij Zupančič (KD Melamin).

Zanimivost! ZLIK ima sedaj tudi E-bike kategorijo. Tokrat sicer z le enim udeležencem, morda bo na naslednji dirkah tudi ta kategorija pridobila na številčnosti.

ZlLIKovci 5. februarja nadaljujejo v Milotskem Brijegu.

Naslovna fotografija je z decembrske dirke v Puli. Foto Loris Bilić

Vrstni redi absolutno
Vrstni redi po kategorijah

Preberi še:
ZLIK: Sikošek najhitrejši v šijanskem gozdu

Sledite nam