7. julija 2013

Po nevihtni soboti na Mariborskem Pohorju odlična dirkaška nedelja, naslovi državnih prvakov favoritom.

Na letošnjem državnem prvenstvu v spustu na Mariborskem Pohorju sta naslova prvakov v članski konkurenci osvojila Zarja Černilogar (KK Črn trn) in Žiga Pandur (Rajd Trek/Unior Tools Team).

Zarja je bila na državnem prvenstvu sicer najhitrejša že zadnji dve leti, letos pa je šele drugič tudi uradna državna prvakinja, saj se je pomerila s kar petimi tekmicami.

Žiga Pandur je bil lani na Javorniku sicer najhitrejši med člani, a ga je takrat prehitel najhitrejši mladinec, klubski kolega Jure Žabjek. Tokrat si je največ točk UCI in pravico nošenja dresa državnega prvaka prislužil Pandur, Žabjek pa se je polastil naslova mladinskega prvaka.

Srebro med člani gre v Trbovlje s trikratnim (2006-08) prvakom Janom Cestnikom (MTB Trbovlje), ki je v jutranjem polfinalu padel, šel v finalu na progo kot prvi in vso dirko preživel v sedežu vodilnega. Z bronom je svoj prostor med najhitrejšimi v državi še enkrat potrdil Jernej Cokan (MTB Trbovlje), ki pred letošnjo sezono ni sodil med favorite.

V dopoldanskem polfinalu je bil med člani najhitrejši dvakratni prvak (2009, 2011) Miran Vauh (Črn trn), ki pa je v finalu padel in odstopil.

V odprti pokalni dirki sta se za članska prvaka uvrstila gosta iz tujine – Avstrijka Petra Bernhard med članicami in Madžar Attila Liszi med člani.

Prvenstvo je naposled pustilo dober vtis, čeprav je dirka še včeraj za trenutek visela v zraku. Po udarcu strele v vzpenjačo so bili prireditelji namreč prisiljeni odpovedati uradni trening, za katerega so nato namenili dve uri danes zjutraj.

Fotogalerija in izjave
Video

Na uvodni fotografiji novi državni prvaku v spustu vseh kategorij. Vse foto Vanja Kodermac/vanjakodermac.com

DP DHI Maribor, 7. 7. 2013

Vrstni red polfinala

Sledite nam