2. februarja 2015

V dresu Uniorjeve mednarodne ekipe po novem tudi Zarja Černilogar, dvakratna zmagovalka evropskega pokala v spustu.


Sporočilo iz ekipe Unior Tools Team:

Dobra dva meseca nas ločita od začetka letošnjega svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu, ta se bo začel sredi aprila v Franciji, slovenska profesionalna ekipa Unior Tools Team je zato seveda že globoko v pripravah. Ekipa je pred novo sezono še nekoliko zrasla, v Uniorjevem dresu bo vozila tudi Zarja Černilogar, večkratna državna prvakinja v spustu ter dvakratna zmagovalka evropskega pokala.

Zarja Černilogar je dobro znano ime v gravitacijskih vodah gorskega kolesarstva – z več posamičnimi zmagami in dvema zaporednima naslovoma v evropskem pokalu v spustu si je ustvarila odlično podlago za naskok na sam vrh svetovnega pokala. S polno podporo ekipe Unior Tools Team in v družbi Tanje Žakelj, Žige Pandurja in drugih, ji bo to bržkone tudi uspelo.

“To je velik korak naprej! Podpora je in bo na najvišjem možnem nivoju. Družba mi je pisana na kožo, saj vse fante in Tanjo poznam že od prej, skupaj smo bili tudi že na kolesu, in vem, da bo vse v redu,” je po prvih uradnih tednih v ekipi zadovoljna Zarja.

Zarja se odlično dopolnjuje z ekipo, ki je v preteklosti že imela predstavnice v spustu, tokrat pa bo v tej kategoriji prvič nastopila s slovensko tekmovalko. Ambicije niso zato nič manjše, prej celo večje. Zarja o postavljenih ciljih: “Prvič v karieri bom odpeljala celoten svetovni pokal, kar mi predstavlja dodatno motivacijo in se bom zaradi tega še bolj borila. Nočem razmišljati o konkretnih uvrstitvah, zadovoljna hočem biti s svojimi vožnjami in odpeljati tako kot znam. S tem tudi rezultat ne bo izostal, zagotovo pa želim izboljšati svojo doslej najvišjo uvrstitev, torej 8. mesto v svetovnem pokalu.”

Zarja bo imela polno podporo ekipe, od opreme do tehnične in druge pomoči, ter seveda vse logistike. Ob tem ni nepomembno, da je bila pridna tudi na fakulteti in letos ne bo imela izpitov in predavanj, zato se bo lahko v celoti posvetila dirkanju. Zarja bo dirkala z licenco Kolesarskega društva Rajd, enako kot vsi ostali slovenski tekmovalci Uniorjeve ekipe.

V dirkaškem programu Zarje Černilogar in ekipe Unior Tools Team so tudi državno prvenstvo v spustu, dirke slovenskega pokala v spustu ter “za gušt” še nekaj dirk v enduru, za razliko od prejšnjih let pa bo nastopila le na izbranih dirkah evropskega pokala. “Evropskega naslova ne bom branila, ob celotni svetovni seriji in prvenstvih bi bilo preprosto preveč,” ob tem dodaja Zarja.

Zarja je ob prestopu seveda zamenjala tudi svojo tekmovalno opremo, od sedaj naprej bo dirkala na kolesu Trek Session s komponentami SRAM in RockShox, kar pa ji ne predstavlja bremena: “O kolesu in opremi slišim samo najboljše in vem, da me čaka odličen dirkaški paket.” Zarja ob tem poudarja, da se vse le ne bo spremenilo: “Izpod čelade se bodo še naprej videli modri lasje …”

O vseh uspehih Kranjčanke vas bomo seveda obveščali!

www.uniortoolsteam.com

Foto Anže Furlan/Unior Tools Team

Sledite nam