20. marca 2011

Na otvoritvi evropske sezone v spustu, Maxxis Cupu v Gouvei na Portugalskem (UCI C1) zmaga Britancev Tracy Moseley in Dannyja Harta. Zarja Černilogar druga, Miran Vauh najboljši izmed treh Slovencev pri moških.

Na otvoritvi evropske sezone v spustu, Maxxis Cupu v Gouvei na Portugalskem (UCI C1) zmaga Britancev Tracy Moseley in Dannyja Harta. Zarja Černilogar druga, Miran Vauh najboljši izmed treh Slovencev pri moških.

V pičli konkurenci deklet je lanska zmagovalka slovenskega pokala za svetovno prvakinjo zaostala nekaj manj kot 19 sekund, dobre pol sekunde manj kot Miri pri moških. Tudi tretje mesto je šlo “skoraj” Slovenki, saj je za Zarjo dobre 4 sekunde zaostala članica ekipe Unior Tools Team, Grkinja Maria Michalogiannaki.

Mladi Britanec Danny Hart je bil dvakrat najhitrejši pri moških. Vauhu je šlo bolje v polfinalu z 12. mestom, v finalu pa je bil več kot 3 sekunde počasnejši in ker so tekmeci svoje čase praviloma popravljali, je bila njegova uvrstitev slabša za 14 mest.

Nastopila sta še dva Korošca, oba prvič med člani: Blaž Hölcl je bil 44. in Aleš Virtič 55. med 99 uvrščenimi.

Ker letos dobijo točke UCI tudi najhitrejši mladinci, nas zanimajo tudi uvrstitve na skupni lestvici članov in mladincev. Američan Neko Mulally je bil kar drugi najhitrejši sploh, pred Vauha pa sta se uvrstila še dva mladinca, tako da je bil v tej razvrstitvi 29. Točke na dirki prve kategorije dobi 15 najhitrejših.

Uspešen je bil še en član slovenske ekipe: Britanec Harry Heath je bil v dresu Unior Tools Teama 8. med elito, 9. skupno.

Izjave naših

Zarja: “Po mojem mnenju je bila konkurenca huda. Kdaj pa se imam v slovenskem pokalu možnost meriti s svetovno prvakinjo?? Proga se mi je zdela zelo zanimiva, skočila sem tudi vse skoke, ki so bili za moje pojme kar veliki. Pohvaliti moram tudi svojega GTja in seveda mehanika :).”

Miran: “Prva tekma se je končala brez poškodb. GT mi zelo leži, odlično se je odrezal na tej hitri progi. Zaradi butaste napake v finalu pa sem v zgornjem, najhitrejšem delu proge izgubil veliko hitrosti in s tem tudi časa. Vem pa, da sem sposoben slediti konkurenci in se uvrstiti med prvih deset.”

Blaž: “Glede na to, da sem Gamlberja sestavil šele pred 14 dnevi in imam narejenih par furc, srem zelo zadovoljen. Kolo mi ustreza.”

Aleš: “Bilo je ‘kr gut’. Proga mi je bila zelo všeč, z rezultatom pa sem dokaj zadovoljen, saj se po pol leta vračam po poškodbi rame.”

Zarja poroča dalje: “Pot do sem je bila dolga, saj se je Miri držal omejitev. Pokonci so nas držali monsterji. Pot pa se je izplačala – Portugalska je nora, čeprav malokdo govori angleško. Trenutno kurimo ogenj in čilamo.”

Odprava se bo prihodnji vikend udeležila še dirke v Vigu v Španiji, prav tako UCI class 1.

Vrstni redi

ženske
1. Tracy Moseley (VB, Trek World Racing) 3:16,15
2. Zarja Černilogar (Slo, KK Črn trn) +18,63
3. Maria Michalogiannaki (Grč, Unior Tools Team) +23,05
6 uvrščenih

člani elite
1. Danny Hart (VB, Giant) 2:47,90
(1. mladinec) Neko Mulally (ZDA, Trek World Racing) +3,73
2. Robin Wallner (Šve) +5,34
3. Emanuel Pombo (Por, Liberty Seguros/Specialized) +6,90

8. Harry Heath (VB, Unior Tools Team) +9,42
26. Miran Vauh (Slo, KK Črn trn) +19,20
44. Blaž Hölcl (Slo, Enduro Maxxis SRAM) +26,47
55. Aleš Virtič (Slo, KD Rajd) +32,01
99 uvrščenih

Vsi vrstni redi >>

Sledite nam