Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
21. julija 2017

Na Pungart vabi flow proga, jump linija in od tega konca tedna tudi enduro proga. Na vrh s štirisedežnico.

V začetku meseca se je za kolesa zavrtela še ena slovenska sedežnica. Štirisedežnica Pungart na Kopah, ki kolesarje in kolesa (s kljukami zaenkrat na vsakem drugem sedežu) vozi na vrh Bike parka Kope.

Osrednja proga je blizu 2 km dolgi “flow” z vrsto skokov. Na sredini se z nje odcepi jump linija, ki se pohvali s tremi velikimi, dolgimi tejbli. Za zadovoljevanje vaših želja po letenju.

Ta konec tedna te tam prvič pričaka tudi sveža enduro proga. To je naravna stezica brez skokov, ki jo boste z vožnjami šele začeli dobro utrjevati.

Delovanje in cena vozovnice

Park obratuje ob petkih, sobotah in nedeljah, vsakokrat od 9. do 18. ure.

Cena celodnevne vozovnice je 14,99 evra, vključuje tudi malico na žlico.


Z gradnje

Želja je park na drugo stran

“Prva dva vikenda je bil odziv dober, imeli smo po 40 do 60 ljudi dnevno,” pravi Teo Breznik, organizator izdelave proge in graditelj.

“To je začetek parka tu na Kopah, te proge so primerne za vsakogar. Želja pa je park prestaviti na drugo stran, na Partizanko, kjer je še ena štirisedežnica in bolj strm teren. A delovanje tam bo zahtevalo več stroškov, zato začenjamo tu,” še pove Teo.

Na Facebook strani parka je kar nekaj videov


S smučiščem sicer upravlja slovenjgraška družba Vabo, ki ima na Kopah tudi Grmovškov dom, kjer lahko tudi prespite.

Na Kopah deluje tudi Primoževa šola doživetij, ki ob koncih tedna organizira vodene kolesarske ture po kolici. Za ta namen imajo 10 eelektričnih gorskih koles Nakita, že kmalu pa naj bi dobili tudi ne-elektrificirana gorska kolesa za prosto izposojo, tudi za v park.

Najboljši vir informacij o parku je www.facebook.com/bikeparkkope


Za poskakat

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam