Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
4. avgusta 2014

V Quebecu v spustu smola ekipe UTT s predrtimi plašči, v krosu pa še en dober nastop Tanje s 6. in Blaže s 7. mestom. Žakljeva se vrača tudi pod vrh razvrstitve sv. pokala.

V Mont Sainte Anne v Quebecu v Kanadi, prizorišču z najdaljšo tradicijo v svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu, smo videli napeto dirko žensk, na kateri sta zelo vidno vlogo igrali tudi obe Slovenki. Tanja Žakelj (Unior Tools Team) je na koncu zasedla šesto, Blaža Klemenčič (Felt Feenstra Kenda) pa sedmo mesto. V skupni razvrstitvi se je po peti od sedmih dirk Tanja povzpela na tretje mesto, od drugega jo ločita le dve točki, Blaža je 14.

“Danes sem naredila vse, kar sem lahko. Nimam si kaj očitati. Tudi tehnične napake spadajo zraven in te moram še odpraviti,«” je izjavila Tanja. “Današnja dirka je bila konec koncev zelo dobra, tudi s štartom sem zadovoljna. Mogoče mi je zmanjkalo toliko, da bi držala stik z najboljšimi. Tudi tehnične dele mi je uspelo odpeljati tekoče, še posebej v drugi polovici dirke. Ampak takrat je pa že zmanjkovalo malo moči.” Analiza časov je pokazala, da se je Tanja stalno vrtela okoli šestega mesta, le v drugem izmed šestih krogov je bila malenkost slabša.

Blaža je začela nekoliko hitreje, v drugem delu dirke pa nekaj izgubljala tudi na račun padca in poškodovanega sedeža, ki je terjal tudi postanek v tehnični coni.

Zmagala je Švicarka Jolanda Neff (Liv) in tako povečala svoj naskok v skupni razvrstitvi. Sledili sta ji Kanadčanka Catherine Pendrel in Katarina Nash (obe Luna), pred Slovenkama sta v cilji prišli še Američanka Lea Davison (Specialized) in skoraj lokalna kolesarka Emily Batty (Trek). Švicarska zmaga tudi pri moških – Nino Schurter (Scott-Odlo) pred Francozom Julienom Absalonom (BMC) in Avstralcem Danielom McConnellom (Trek).

Spust

Edini slovenski predstavnik Žiga Pandur je skupaj s svojim kolegom v ekipi Unior Tools Team Ruaridhom Cunninghamom ostal zunaj finala, oba sta v kvalifikacijah ustavila predrta plašča. Prvič po letu 2009 je pri moških na najvišjo stopničko stopil Avstralec Sam Hill (CRC Nukeproof), sledila sta Britanca Josh Bryceland (Santa Cruz Syndicate) in Danny Hart (Giant). Pri ženskah je zmagala Britanka Manon Carpenter (Madison Saracen) pred rojakinjo Rachel Atherton (GT) in Francozinjo Emmeline Ragot (Lapierre).

Svetovni pokal se seli v Windham v državi New York v ZDA, kjer se najboljši tekmovalci v krosu, eliminatorju in spustu pomerijo že ta konec tedna.

Vir: sporočilo za medije Unior Tools Team

Vrstni redi in razvrstitve na strani UCI

Na uvodni fotografiji štart članic elite, foto Grega Stopar.

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam