xc završnica, sloxcup
27. septembra 2021

Po četrtkovi ulični dirki v Kočevju se je SloXcup, slovenski pokal v olimpijskem krosu, že v nedeljo nadaljeval s klasično dirko XC Završnica, ki so jo prireditelji iz Kolesarskega kluba Završnica iz spomladanskega termina prestavili v jesenskega.

Glede na to, da je Urbani XC Kočevje prinašal točke le za mlajše kategorije, je bila to za njih šesta dirka v seriji, za starejše pa peta.

Naglič drugič letos, a je trdno na vrhu lestvice

Na spremenjeni progi v slikoviti dolini v občini Žirovnica je dirko članov dobil Rok Naglič (Calcit bike team) z minuto prednosti pred Gregorjem Dimicem (Energijateam.com) in dvema minutama in 41 sekundami pred najhitrejšim mlajšim članom do 23 let Jakobom Klemenčičem (MBK Črni Vrh) na tretjem. Sledila sta Jan Jereb (MBK Črni Vrh) in Blaž Žle (Calcit bike team).

Nastopil je tudi državni prvak Mihael Štajnar (mebloJOGI Pro-Concrete), začel z najhitrejšimi, a nato popuščal in v zadnjem krogu zaradi slabega počutja odstopil.

rok naglič, xc završnica, sloxcup
Naglič pred Dimicem in Klemenčičem na vzponu proti Valvasorju

Naglič močno vodi v razvrstitvi serije SloXcup in je že skupni zmagovalec, čeprav je to šele njegova druga zmaga. Prvo je osvojil v začetku meseca v Ajdovščini, potem ko sta bila na prvih dveh mednarodnih dirkah v Kočevju in Samoboru pred njim močna tujca, nastop na državnem prvenstvu v Kamniku pa se mu je ponesrečil.

Vita prvič

Vita Movrin (Energijateam.com) v odsotnosti Tanje Žakelj pri ženskah ni imela prave konkurence, drugouvrščena Maruša Knap (Calcit) je za njo zaostala dobrih osem minut, tretjeuvrščena hrvaška kolesarka Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš) še poldrugo minuto več.

Za Vito je v njeni tretji članski sezoni to sploh prva zmaga v seriji SloXcup. Zaradi poškodbe gležnja je letos izgubila del sezone.

vita movrin, xc završnica, sloxcup
Vita Movrin

Dirko starejših mladincev je dobil odlični Fran Bošnjak (Šišmiš) pred kolesarjema MBK Črni Vrh Tinetom Jerebom in Nacetom Gnezdo. Tudi med mladinkami je šla zmaga na Hrvaško z Anjo Nadu (BK Montes), ki je zmagala pred Dašo Mlakar (MBK Črni Vrh) in Tino Kalajžič (KK Ravne).

Vsi vrstni redi

Poročilo z več fotografijami na prijavim.se

Na koledarju serije SloXcup ostaja le še zadnja dirka – 17. oktobra bo na Črnih njivah nad Ilirsko Bistrico potekal prvi XCO Črne njive.

www.sloxcup.com

Fotografije prijavim.se

Preberi še

Sledite nam