10. aprila 2011

Luka Mezgec je po dveh letih spet zmagovalec krosa v Biljenskih gričih pri Vrtojbi, otvoritve Pokala Slovenije. Drugo za domačina Budina, tretje za Kordeža.

Luka Mezgec je po dveh letih spet zmagovalec krosa v Biljenskih gričih pri Vrtojbi, otvoritve Pokala Slovenije. Drugo za domačina Budina, tretje za Kordeža.

Kros na Biljenskih gričih pri Vrtojbi je tudi letos začel domačo sezono. A tokrat le za točke Pokala Slovenije (praviloma je bila tu vsako leto tudi dirka pokala Alpe-Jadran) ter z novim prirediteljem DEŠ Fleš.

Sedem krogov dolgo moško člansko dirko je popestrila udeležba Luke Mezgeca, ki je tu zmagal pred dvema letoma, nato pa se je lani uspešno preselil na cesto. Mezgec je začel sredi sedem krogov dolge dirke diktirati tempo vodilni skupini, ki se je zato začela hitro krčiti. V četrtem krogu so tako najboljši čas kroga popravili za kar dvajset sekund in od skupine sta skupaj na čelu ostala le Mezgec in dve leti starejši domačin Matjaž Budin. A v zadnjem krogu je Mezgec še enkrat pokazal moč svojih na cesti izpopolnjenih nog in se otresel tekmeca. Z manj kot pol minute zaostanka je bil v cilju še tretjeuvrščeni Robi Kordež.

Druga dirka Pokala Slovenije bo že naslednjo nedeljo, XC Žerible pri Postojni.

Izjava Luka Mezgeca v videu

Vrstni red člani
1. Luka Mezgec (Sava Kranj) 1;43:48
2. Matjaž Budin (Orbea Geax) +0:19
3. Robert Kordež (Orbea Geax) +25:43
4. Matej Lovše (Uni team) +3:54
5. Nejc Černilogar (Završnica) +5:18
6. Andrea Bravin (Ita, Caprivesi) +5:56
7. Samo Rauter (Ganesha) +6:30
8. Grega Cehner (Energija) +8:07
9. Blaž Pristovnik (Orbea Geax) +9:39
10. Primož Jurak (Brez bremz) +9:56

Vrstni redi v PDF

vse fotografije Vanja Kodermac

Sledite nam