16. marca 2014

Na štartu italijanske mednarodne serije v Maserju Tanja do prve zmage sezone. Ferenčak začel z nastopi v Izraelu.

Zmagovalka lanskega svetovnega pokala v krosu Tanja Žakelj (Unior Tools Team) je danes sezono začela z zmago na prvi preizkušnji italijanske mednarodne serije, tradicionalni dirki MTB Gaerne Trophy v Maserju (Treviso) v Italiji.

Tanja je zmagala z več kot štirimi minutami prednosti pred drugouvrščeno Liso Rabensteiner (Focus XC Italy), tretja je bila Serena Calvetti (Corratec-Keit).

“Dober začetek sezone! Konkurenca ni bila posebno močna, a za prvo dirko v letu 2014 je to čisto v redu. Kar nekaj časa je preteklo od moje zadnje dirke, zato sem bila malce pazljiva, a sem zadovoljna z nastopom. Stopnjevala bom formo in upam, da bom kar najbolje pripravljena za začetek svetovnega pokala,” je povedala Tanja, ki bo pred začetkom svetovnega pokala čez štiri tedne v Južni Afriki nastopila tudi na drugi dirki italijanske serije čez dva tedna v Montichiariju.

Vrstni redi

Uvodna fotografija: Unior Tools Team. Več na uniortoolsteam.com

Urban z Jovano v Izraelu

Urban Ferenčak je v dresu turškega Salcana v petek in soboto nastopil na dveh mednarodnih krosih (UCI 2) v kraju Mishmar HaEmek v Izraelu. Ni se tako dobro odrezal kot njegova klubska kolegica, Srbkinja Jovana Crnogorac, ki je obakrat zmagala pred Barbaro Benko. Urban je bil v petek v kar pestri mednarodni konkurenci 25., v soboto pa mesto višje.  

Naslednji konec tedna Jovano in Urbana čakata še dve dirki – Haifa International (UCI 2) in Misgav Cup (UCI 1).

Sledite nam