28. februarja 2011

Rekordno v Istri na dirki zimske lige s kar 28 Slovenci, zmaga Kordeža pred Lovšetom in Černilogarjem ter Žakljeve. V Toskani čisto soliden članski krst Urbana Ferenčaka.

Rekordno v Istri s kar 28 Slovenci

Skupaj z naravo se prebujajo tudi kolesarji. V nedeljo jih je na 10. preizkušnji zimske lige Svera IPGŽ v Grožnjanu nastopilo kar sto, od tega 28 Slovencev in 5 Italijanov. Rekordno v vseh pogledih.

V absolutni konkurenci je zmagal Robi Kordež (Orbea Geax) pred Matejem Lovšetom (FBI-Uni), skozi cilj sta po osmih krogih prijateljsko prišla skupaj. Tretji je bil v cilju 9 sekund pozneje Nejc Černilogar (Završnica), sledil je zmagovalec pri ml. mladincih Gregor Dimic (EnergijaTeam.com) in na 5. mestu še zmagovalec kategorije do 15 let Peter Zupančič (Calcit bike team).

Če gremo kar naprej v takšnem slogu: 7. v cilju je bil Mitja Tancik (EnergijaTeam.com), ki bi bil zmagovalec v 30-40, če to ne bi bil kar Kordež, saj v ligi šteje le starost.

Potem pa je bil kot 8. v cilju že Tanja Žakelj (Orbea Geax) kot prva pri damah. V tej konkurenci je bila druga Ana Zupan (EnergijaTeam.com) in tretja Tina Perše (Calcit bike team).

Za Tanjo pa pred prvim Hrvatom Sašom Vidovićem, vodilnem v skupni razvrstitvi, še Luka Mihalič (EnergijaTeam.com) z uničenim kolesom in Primož Gams (Orbea Geax) kot zmagovalec v kategoriji do 19 let.

Enajsti krog lige bo v nedeljo 13. marca v Buzetu.

vir Pop Cro MTB press info
Vrstni redi in fotogalerije na fb strani >>

Ferenčakov članski krst v Toskani

Urban Ferenčak (Surfing shop) pa je v nedeljo v Massi Marittimi v Toskani doživel svoj krst v članski konkurenci na dirki Maremma Cup – UCI C2. Zmagal je Španec Sergio Mantecon Gutierrez pred Švicarjem Florianom Voglom in italijanskim prvakom Marcom Aureliom Fontano. V močnem dežju in na poplavljeni progi so Ferenčaka iz dirke potegnili pred zadnjim krogom. Vse kroge je opravilo le 24 kolesarjev, Urban pa je končal na 27. mestu oziroma na 5. med mlajšimi člani – tik pred vrstnikoma, lanskima italijanskima mladinskima reprezentantoma Dennyjem Lupatom in Andreo Righettinijem.

Uvrščenih je 65 kolesarjev, še 32 s svetovnim prvakom Ninom Schurterjem na čelu jih je odstopilo. Urban, sploh ni slabo za prvo člansko dirko.

Takole je poročal Urban: “Prva dirka je za mano, mal težko vidim pisat, ker mam oči polne blata. Dve uri pred dirko je začelo konkretno deževat, tako da so skrajšal dirko s 7 krogov + 2 štartna na 6 + 2. Ko bi moral it v zadni krog, so me vrgli iz dirke. Potok je iz 10 cm zrastel 10 cm nad mojim kolenom … Po občutku sem kar zadovoljen z dirko, mislim da so mi uspeli kar konstantni časi krogov.”

Vrstni red >>

Sledite nam